Onze informatiepagina's
Alles openen Alles sluiten
 
  Alle informatie over huis en hypotheek

Zwitserleven

Over Zwitserleven
Zwitserleven heeft als doel mensen in staat te stellen financieel onbezorgd van de toekomst te kunnen genieten. Zwitserleven is de Nederlandse vestiging van het Swiss Life Concern. Swiss Life Concern is een internationale pensioenverzekeraar. Hierdoor kan Zwitserleven internationale ondernemingen steunen.
Zwitserleven is sinds 1901 gevestigd in Nederland en heeft ongeveer 750 werknemers in dienst. In Nederland behoort Zwitserleven tot de top 10.
Zwitserleven is voornamelijk gespecialiseerd in pensioenen, maar doet het ook goed op het gebied van hypotheek- en beleggingsproducten.
De organisatie van Zwitserleven is opgebouwd uit vier divisies: Financiën, Technologie & Implementatie, Marketing & Sales en Customer Services. Deze worden ondersteund door een aantal stafafdelingen. Onder andere Communicatie & Promotie, Actuariaat, Beleggingen en Personeel & Organisatie.


Zwitserleven hypotheekrente
De actuele hypotheekrente tarieven van Zwitserleven kunt u vinden op: www.rente-tarieven.nlZwitserleven hypotheken
 • Traditionele levenhypotheek
  Tijdens de looptijd lost u niets af. Hierdoor profiteert u van maximale renteaftrek. Uw maandlasten zijn opgebouwd uit rente en premie voor een levensverzekering waarmee u kapitaal voor de aflossing van uw hypotheek opbouwt.
  Aan het eind van de looptijd lost u uw hypotheekschuld af met de uitkering van de levensverzekering. Ook wanneer u eerder te overlijden komt, komt de verzekering tot uitkering. Hierdoor kan uw hypotheek ook in dit geval moeiteloos worden afgelost.
  De traditionele levenhypotheek biedt u de zekerheid van een gegarandeerd rendement. Hierdoor weet u zeker dat u uw hypotheek aan het eind van de looptijd kunt aflossen.
  Wilt u de levensverzekering vroegtijdig stoppen, dan kan dit extra kosten met zich meebrengen.
 • Levenhypotheek op basis van beleggingen
  Deze hypotheekvorm kent een beleggingsverzekering als aflossing. Het is een moderne variant op de traditionele levenhypotheek. De aflossing wordt opgebouwd door premies te betalen. Deze worden belegd in een beleggingsfonds. De premies worden periodiek betaald. U kunt zelf bepalen in welke fondsen u uw geld belegt.
  Gedurende de looptijd van de hypotheek profiteert u van maximale renteaftrek. Door dat u uw premies belegd, heeft u tevens kans op een hoog rendement. Uw eindkapitaal is echter niet gegarandeerd, doordat dit bedrag afhankelijk is van de beleggingsresultaten.
  U kunt deze hypotheek in combinatie met een overlijdensrisicoverzekering afsluiten.
 • Hypotheek met Zwitserleven belegrekening
  U bouwt kapitaal op door middel van een eenmalige of periodieke storting op een beleggingsrekening. Met dit kapitaal kunt u uw hypotheek aflossen aan het eind van de looptijd aflossen. U profiteert dus, doordat u tijdens de looptijd niets aflost, van maximale renteaftrek. U kunt zelf bepalen in welk fonds u uw geld wilt beleggen.
  Deze hypotheek kunt u afsluiten in combinatie met een overlijdensrisicoverzekering. Komt u te overlijden, dan keert zowel deze verzekering als het tot dan toe opgebouwde kapitaal uit.
 • Spaarhypotheek
  Gedurende de looptijd van de hypotheek lost u niets af. Hierdoor profiteert u van maximale renteaftrek. Het eindkapitaal lost u aan het eind van de looptijd in één keer af met geld dat u middels een levensverzekering hebt gespaard. U ontvangt hierbij een rente die precies gelijk is aan uw hypotheekrente.
  Aan het eind van de looptijd heeft u het geleende bedrag precies bij elkaar gespaard. Rentewijzigingen hebben betreffende de maandlasten voor deze hypotheekvorm beperkte gevolgen. Dit is het gevolg van het feit dat het leendeel en het spaardeel gekoppeld zijn.
  Bij de spaarhypotheek geldt meestal een rentetarief van 0,2% of hoger.
 • Aflossingsvrije hypotheek
  Gedurende de looptijd van de hypotheek lost u niets af. Hierdoor profiteert u van maximale renteaftrek en zijn uw netto maandlasten laag. Uw maandelijkse lasten bestaan alleen uit rente.
  Aan het eind van de looptijd lost u het gehele bedrag in één keer af door bijvoorbeeld uw woning te verkopen.
 • Annuïteitenhypotheek
  Bij deze hypotheekvorm zijn uw maandlasten gedurende de gehele looptijd gelijk. Uw maandlasten zijn in het begin voornamelijk opgebouwd uit rente. Naarmate de looptijd van uw hypotheek vordert, gaat u meer aflossing betalen en dus minder rente.
  Deze hypotheek is in het bijzonder geschikt voor mensen die lage aanvangslasten prefereren.
 • Combinatiehypotheek
  Alle bovengenoemde hypotheken van Zwitserleven kunt u naar wens combineren. Zo stelt u een hypotheek samen die op uw persoonlijke situatie is afgestemd.Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
actuele hypotheekrente overzicht: www.rente.tarieven.nl Copyright 2005-2024 Uw Huis en Hypotheek