Onze informatiepagina's
Alles openen Alles sluiten
 
  Alle informatie over huis en hypotheek

De bouw en de oplevering van uw woning

Nadat alle voorbereidingen zijn getroffen, kan de daadwerkelijke bouw van uw woning beginnen.

Gedurende de bouw
Indien naar wens, kunt u kiezen voor een bouwopzichter of een bouwcoƶrdinator. Dit zijn deskundigen die uw woning gedurende de bouw regelmatig controleren. Vooral wanneer u een individueel ontwerp of een maatconfectie woning laat bouwen, is tussentijdse controle aan te raden. Indien u geen begeleider bij de bouw inschakelt, is het aan te raden een aantal keer een bouwcontrole uit te laten voeren door een deskundige.

De oplevering
De oplevering is het moment waarop het huis daadwerkelijk aan u overgedragen wordt. U aanvaardt hierbij de woning in de staat waarin deze zich op dat moment bevindt. De partij die de woning aan u overdraagt maakt een lijst van oplevering die u dient te ondertekenen. U krijgt tevens de sleutel van uw nieuwe woning overhandigd.
Na de oplevering kunt u beginnen aan de inrichting en eventueel de verdere afwerking van uw woning. Wij raden u aan vooraf een tekening aan de aannemer te vragen waarop staat aangegeven waar alle leidingen in de woning zich bevinden.
Zorg ervoor dat u op het moment van oplevering al uw verzekeringen op orde heeft. Vanaf dit moment bent u namelijk zelf verantwoordelijk voor de woning.

Erfgrens
De meeste woningen hebben een erfgrens. Dit is een grens die getrokken wordt rondom een woning om de privacy te beschermen. Op het erf van uw buren mag u niet bouwen wanneer u hier geen toestemming voor heeft. Bij het bouwen van een nieuwe woning is het daarom van belang te weten waar de erfgrens van u en uw buren loopt. Hier kunt u op twee manieren achter komen:
  • De ondernemer plaatst paaltjes op de plaats van de erfgrens;
  • U bekijkt de situatietekening bij de notaris of bij uw contractstukken;


Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
actuele hypotheekrente overzicht: www.rente.tarieven.nl Copyright 2005-2024 Uw Huis en Hypotheek