Onze informatiepagina's
Alles openen Alles sluiten
 
  Alle informatie over huis en hypotheek

Betrokken partijen

Bij de aankoop van een nieuwe woning zijn altijd verschillende partijen betrokken. Niet alleen u en de verkoper bepalen hoe het aankoopproces verloopt. U krijgt ook te maken met een notaris, eventueel een makelaar en een taxateur. Hieronder kunt u een kort overzicht lezen van de partijen waar u mee te maken krijgt.
  • De makelaar. Een makelaar kan verschillende taken vervullen bij de aankoop van een nieuw woning. Hij kan u begeleiden bij het zoekproces, bij onderhandelingen over de aankoop en hij kan optreden als taxateur. Voor nadere informatie over de taken van een makelaar, klik hier.
  • De notaris. Bij elke woningaankoop komt u in aanraking met de notaris. U moet hierheen voor de eigendomsoverdracht en voor het passeren van de hypotheekakte. Verder kan de notaris een eventueel samenlevingscontract of een testament voor u verzorgen. Voor nadere informatie over de notaris, klik hier.
  • De overheid. Als woningbezitters heeft u enerzijds verplichtingen en anderzijds fiscale aftrekposten. Voor al deze zaken komt u in aanmerking met de overheid. Voor nadere informatie over de taak van de overheid bij de aankoop van uw woning, klik hier.

  • De hypotheekadviseur. U kunt als u dit wenst, een hypotheekadviseur inschakelen. Deze adviseert u over het gehele aankoopproces. Iedere hypotheekadviseur werkt op zijn eigen manier. Win daarom van tevoren informatie in bij verschillende adviseurs om te kijken welke het best bij u past.

Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
actuele hypotheekrente overzicht: www.rente.tarieven.nl Copyright 2005-2024 Uw Huis en Hypotheek