Onze informatiepagina's
Alles openen Alles sluiten
 
  Alle informatie over huis en hypotheek

Fortis ASR

Over Fortis ASR
Fortis is een Belgisch-Nederlandse bank en verzekeraar. Bij het bedrijf werken ongeveer 53.000 mensen.
Het bedrijf is in 1990 ontstaan door het fuseren van de Nederlandse verzekeringsmaatschappij AMEV en de Nederlandse bank VSB. In hetzelfde jaar sloot de Belgische AG Groep zich bij hen aan. In de jaren daarna volgden vele overnames en werd Fortis een van de grotere financiële dienstverleners van Europa.
Fortis ASR is er voor zowel particulieren als bedrijven. Zij biedt haar klanten een compleet assortiment aan financiële producten en verzekeren. Fortis ASR werkt samen met het onafhankelijke intermediair. Deze worden door Fortis ASR ondersteund met de benodigde informatie, specifieke software en doordachte oplossingen.

De voordelen van Fortis ASR
Alle hypotheken van Fortis ASR zijn met elkaar te combineren. Zo kunt u zelf uw ideale hypotheek samenstellen.

Fortis ASR Hypotheken
 • Aflossingsvrije hypotheek
  Kiest u voor een aflossingsvrije hypotheek, dan besluit u om niet af te lossen gedurende de looptijd. Omdat u niet aflost, hebt u extra lage maandlasten en profiteert u van maximale renteaftrek. Uw hypotheekschuld blijft echter gelijk. U lost uw hypotheek pas af bij de verkoop van uw woning of aan het einde van de looptijd. De aflossingsvrije hypotheek is prima te combineren met andere hypotheekvormen.
 • Annuïteitenhypotheek
  U betaalt maandelijks een gelijk bedrag, dat bestaat uit een rentedeel en een aflossingsdeel. In het begin is het rentedeel het grootst. Naarmate u meer afgelost hebt, neemt het rentedeel af en wordt het aflossingsdeel groter. Dit betekent dat uw belastingvoordeel afneemt. Aan het eind van de looptijd van uw hypotheek is uw gehele hypotheekschuld afgelost.
 • Beleggingshypotheek
  Met een Beleggingshypotheek maakt u kans op extra rendement uit beleggingen. Via een Beleggersrekening kunt u uw geld naar keuze beleggen in Fortis ASR beleggingsfondsen. U bepaalt zelf het risico en de strategie. Met het opgebouwde kapitaal kunt u aan het einde van de looptijd uw hypotheekschuld geheel of gedeeltelijk aflossen. Uw eindkapitaal kan zowel hoger als lager uitvallen dan uw hypotheekschuld.
 • Hybride hypotheek
  Met de Fortis ASR Hybride hypotheek combineert u de zekerheid van een gegarandeerd rendement en de vrijheid van beleggen. U kiest voor een gegarandeerd rendement, belegt of doet beide in een verhouding die u zelf bepaalt. Ook de fondsen waarin u belegd kunt u zelf kiezen. Uw maandlasten bestaan uit rente en een premie. Een deel van deze premie is bestemd voor de Hybride hypotheekverzekering. Met deze verzekering bouwt u een kapitaal op, waarmee u aan het einde van de looptijd uw lening aflost. De hoogte van de premie is afhankelijk van het gewenste eindkapitaal.
  Een ander deel van de premie verdeelt u naar eigen inzicht over de Hypotheekrente rekening en een aantal beleggingsfondsen van Fortis ASR en Fortis. Over de premie die u belegt in de Hypotheekrente rekening ontvangt u een vaste rentevergoeding die gelijk is aan de hypotheekrente die u betaalt.
  Bij eventueel overlijden bent u verzekerd en wordt (een deel van) uw hypotheek direct afgelost. Het is tevens mogelijk uw woonlasten geheel of gedeeltelijk te verzekeren tegen de gevolgen van arbeidsongeschiktheid.
 • Hypotheek met beleggingsverzekering
  De Hypotheek met beleggingsverzekering combineert de zekerheid van een levensverzekering en het extra rendement van beleggen voor het aflossen van de hypotheek.
  U betaalt maandelijks premies voor uw verzekeringen. Deze worden na aftrek van kosten belegd door de beleggingsexperts van Fortis fondsen van uw keuze. Het kapitaal dat u hiermee opbouwt gebruikt u om aan het eind van de looptijd uw hypotheekschuld geheel of gedeeltelijk af te lossen.
  De hypotheek met beleggingsverzekering gaat gepaard met een overlijdensrisicoverzekering.
 • Hypotheek met garantieverzekering
  Wilt u er zeker van zijn dat u uw hypotheek op de einddatum kunt aflossen en toch profiteren van extra rendement? Dat kan de Hypotheek met garantieverzekering van Fortis ASR. U maakt kans op extra kapitaal door winstdeling. Deze winst kunt u vervolgens op twee manieren inzetten:

  • Winstplusregeling: het verzekerde kapitaal wordt jaarlijks verhoogd met de winst die u heeft behaald.
  • Winsttransmissie: u kunt er ook voor kiezen uw winst te beleggen in het Fortis ASR fonds van uw keuze. Het rendement van uw beleggingen kan in dit geval mee of tegen vallen.
          De hypotheek met garantieverzekering wordt afgesloten in combinatie met een
          overlijdensrisicoverzekering.
 • Lineaire hypotheek
  Met een Lineaire hypotheek lost u vanaf het begin iedere maand een vast bedrag af. Bij aanvang van Lineaire hypotheek hebt u hogere maandlasten, omdat er weinig is afgelost. U betaalt hierdoor in het begin veel rente. Gedurende de looptijd worden uw maandlasten lager doordat het bedrag dat u aan rente betaald afneemt. Een nadeel hiervan is dat u niet van maximale renteaftrek profiteert.
 • Spaarhypotheek
  Een spaarhypotheek van Fortis ASR biedt u maximale zekerheid. U weet van tevoren dat u aan het einde van de looptijd uw hypotheek kunt aflossen. Een spaarhypotheek is een lening met daaraan een levensverzekering gekoppeld. Het rendement dat u vergoedt krijgt op de waarde van de verzekering is gelijk aan de hypotheekrente die u betaalt. Op deze manier betaald u een vermogen op dat gelijk is aan uw hypotheekschuld.

Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
actuele hypotheekrente overzicht: www.rente.tarieven.nl Copyright 2005-2024 Uw Huis en Hypotheek