Onze informatiepagina's
Alles openen Alles sluiten
 
  Alle informatie over huis en hypotheek

Obvion

Over Obvion
Obvion is een hypotheekbedrijf dat zich richt op de markt van het onafhankelijke intermediair. Het bedrijf is een samenwerkingsverband van de Rabobank Groep en het ABP.
De strategie van Obvion is gestoeld op vijf belangrijke pijlers: onafhankelijkheid, snelheid en flexibiliteit, samen ondernemen, individuele aandacht en professionele kennis. Dit wordt in de praktijk vertaald in een snelle en betrouwbare levering, deskundigheid en het streven naar een volledig en concurrerend productaanbod.

De voordelen van Obvion
Obvion handelt vanuit een aantal kernwaarden. Deze vormen het uitgangspunt voor de manier waarop Obvion handelt. Voor u als klant zijn deze kernwaarden ook voordelig.
 • Obvion handelt zorgvuldig, respectvol en integer richting tussenpersonen consumenten. Zij doen dit via waterdichte procedures. Op deze manier houden zij hun producten en diensten op een hoog kwaliteitsniveau.
 • De tussenpersonen van Obvion staan dicht op de klanten en kunnen daardoor direct inspelen op eventuele vragen die zij hebben.
 • De tussenpersonen van Obvion hebben een grote, individuele aandacht voor de consument. Ook beschikt Obvion over persoonlijke accountmanagers en een Service Team die voor de tussenpersonen klaarstaan.
 • Zowel de tussenpersonen als de medewerkers van Obvion zijn experts op hypotheekgebied. Zij zijn voortdurend in opleiding om in te spelen op de nieuwste marktontwikkelingen.
 • Obvion gaat altijd open en eerlijk te werk. Zowel tussenpersonen als klanten weten altijd waar ze aan toe zijn.
 • Obvion werkt samen met tussenpersonen die geen andere belangen hebben. Hierdoor is het advies dat u van Obvion krijgt ook echt een onafhankelijk advies. U kunt als consument bewust de keuze maken die het best bij u past.

 • Obvion hypotheekrente
  De actuele hypotheekrente tarieven van Obvion kunt u vinden op: www.rente-tarieven.nl


Obvion hypotheken
 • Basis hypotheek
  Bij de Obvion Basis hypotheek heeft u weinig productopties, waardoor de geldlening zo voordelig mogelijk is. Deze hypotheekvorm biedt de volgende standaardfaciliteiten:

  • Ruime offertegeldigheid;

  • Helder rentetarief;

  • Geen rente opslag aan het einde van de rentevastperiode;

  • Geen dubbele lasten bij het kopen van een nieuwbouwwoning;

  • Overbruggingskrediet als de oude woning nog niet is verkocht;

  • Lopende levensverzekering meenemen;

  • Altijd signaal bij renteherziening;

  • boetevrij hypotheek aflossen bij verkoop woning;

 • Spaarhypotheek
  De Obvion Spaarhypotheek bestaat uit een geldlening en een spaarhypotheekverzekering. Voor de lening betaalt u alleen rente. Omdat u tijdens de looptijd niets aflost, profiteert u optimaal van de maximale hypotheekrenteaftrek. Aan het einde van de looptijd lost u de lening af met de uitkering van de spaarhypotheekverzekering. De maandlasten blijven vrijwel gelijk over de gehele periode.
  De Obvion Spaarhypotheek wordt overigens interessanter als de rente hoger is: de rente waarmee u spaart is namelijk gelijk aan de hypotheekrente. De uitkering van de spaarhypotheekverzekering is bovendien belastingvrij als u zich aan de fiscale regels houdt. 
 • SpaarGaranthypotheek
  Deze hypotheekvorm bestaat uit een geldlening en een SpaarGarantverzekering bij Interpolis. Voor de lening betaalt u enkel rente, voor de verzekering een premie. Deze wordt na aftrek gestort op uw SpaarGarantrekening. De risicopremie en de kosten worden maandelijks verekend met uw spaartegoed op deze rekening. Doordat de waarde van uw verzekering steeds gelijk is aan de waarde van uw spaartegoed, weet u zeker dat u altijd voldoende verzekerd bent.
  Aan het einde van de looptijd van uw hypotheek heeft u precies genoeg gespaard om uw hypotheek te kunnen aflossen.

 • Levenhypotheek
  De Obvion Levenhypotheek bestaat uit twee delen: een geldlening en, afhankelijk van uw keuze, een (al lopende) levensverzekering of een aparte beleggingsrekening met overlijdensrisicoverzekering. In beide gevallen betaalt u voor de geldlening alleen maandelijks een bedrag aan rente. U lost dus niets af, waardoor u optimaal profiteert van een maximale hypotheekrenteaftrek. Aan het einde van de looptijd lost u de hypotheek af met de uitkering van de levensverzekering of beleggingsrekening.
  U betaalt elke maand premie voor de levensverzekering (met risicopremie voor uitkering bij eerder overlijden) of u stort een bedrag op de beleggingsrekening (én premie voor de overlijdensrisicoverzekering). Het eindbedrag staat niet vooraf vast, maar is afhankelijk van de rendementen die behaald zijn. De einduitkering kan dus meer zijn dan het bedrag van uw lening, maar ook minder.
 • Aflossingsvrije hypotheek
  Bij de Obvion Aflossingsvrije hypotheek betaalt u geen aflossing, alleen rente. De hypotheekschuld blijft de hele looptijd gelijk. Het rentebedrag dat u maandelijks betaalt, blijft dus ook gelijk (binnen de gekozen rentevastperiode). Hierdoor heeft u een maximale hypotheekrenteaftrek. Tevens zijn de maandelijkse woonlasten lager in vergelijking met andere hypotheekvormen.
  Aan het einde van de looptijd betaalt u het geleende bedrag in één keer terug. Bijvoorbeeld met de opbrengst uit de verkoop van uw woning. Of met de uitkering van een apart gesloten levensverzekering.
 • Annuïteitenhypotheek
  Bij de Obvion Annuïteitenhypotheek betaalt u maandelijks een even groot bedrag (tijdens een rentevastperiode). Dat bedrag bestaat uit rente en aflossing. Omdat u iedere maand een stukje aflossing betaalt, wordt uw hypotheekschuld steeds kleiner. De rente die u betaalt, wordt berekend over de resterende hypotheekschuld. Tijdens de looptijd gaat u dus steeds meer aflossen en minder rente betalen. De rente is fiscaal aftrekbaar.
 • Lineaire hypotheek
  Bij de Obvion Lineaire hypotheek betaalt u maandelijks een vast bedrag aan aflossing. De resterende hypotheekschuld vermindert dus ook elke maand met een vast bedrag. Daarnaast betaalt u elke maand rente. Deze berekenen we over de resterende schuld. Dus: hoe lager de resterende schuld, hoe minder rente u betaalt. De totale maandlast wordt daardoor elke maand lager. In het begin is de maandlast hoog in vergelijking met andere hypotheekvormen.

Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
actuele hypotheekrente overzicht: www.rente.tarieven.nl Copyright 2005-2024 Uw Huis en Hypotheek