Onze informatiepagina's
Alles openen Alles sluiten
 
  Alle informatie over huis en hypotheek

Fortis

Over Fortis
Fortis is een Belgisch-Nederlandse bank en verzekeraar. Bij het bedrijf werken ongeveer 53.000 mensen.
Naast bankieren houdt Fortis zich ook bezig met verzekeren. De bekendste onderdelen van de verzekeringstak van Fortis zijn AMEV, Stad Rotterdam Verzekeringen en Europeesche. Van 2006 gaan deze verzekeringsbedrijven verder onder de naam Fortis ASR.
Fortis staat bekend om haar vermogen duurzame waarde te creëren voor haar stakeholders. Dit wil Fortis bereiken door in te spelen op behoeften van klanten, medewerkers, partners, beleggers en de gemeenschappen waarin Fortis actief is.
Fortis heeft als doel klanten aantrekkelijke en originele oplossingen te bieden. Tevens wil zij een van de meest duurzame en dynamische financiële dienstverleners van Europa zijn, door innovatieve, pragmatische en gespecialiseerde oplossingen te bieden. Fortis staat voor snelheid, innovatie en alertheid. Maar ook voor de staat van dienst en het bereik van het bedrijf zijn belangrijke waarden.


Fortis hypotheekrente
De actuele hypotheekrente tarieven van Fortis kunt u vinden op: www.rente-tarieven.nl



Fortis hypotheken
  • Levenhypotheek
    Via deze hypotheek bouwt u vermogen op middels een verzekering met gegarandeerde uitkering. Uw maandlasten zijn opgebouwd uit premie en rente. De premie wordt voor een deel gebruikt voor de overlijdensrisicodekking en deels voor de kapitaalopbouw. De Levenhypotheek biedt u veel zekerheid, doordat het eindbedrag gegarandeerd is.
    Doordat u gedurende de looptijd niets aflost, profiteert u maximaal van renteaftrek.
  • Beleggingshypotheek
    Met de beleggingshypotheek bouwt u vermogen op door te beleggen in fondsen. Gedurende de looptijd lost u niets af. Dit doet u aan het einde van de looptijd in één keer met het geld dat u middels uw beleggingen heeft opgebouwd. Hierdoor profiteert u van maximale renteaftrek. Onder voorwaarden is de einduitkering onbelast.
    U kunt kiezen uit verschillende beleggingsfondsen en heeft de mogelijkheid uw fondskeuze tussentijds aan te passen. U kunt dus zelf bepalen hoe de premie over de fondsen wordt verdeeld.
  • Spaarhypotheek
    Een Spaarhypotheek is een hypotheek met een aflossingsverzekering. Aflossen doet u later, in één keer. Voor de verzekering betaalt u een premie, die is opgebouwd uit een spaarpremie en een overlijdensrisicopremie. De spaarpremie wordt gebruikt om een bedrag op te bouwen dat - onder voorwaarden - belastingvrij kan worden uitgekeerd. De verzekeringspolis moet dan wel zijn aangemerkt als Kapitaalverzekering Eigen Woning (box 1). Met een Spaarhypotheek heeft u de garantie dat u aan het eind van de looptijd het hele - vooraf bepaalde - hypotheekbedrag bij elkaar gespaard heeft. U betaalt gedurende de hele looptijd rente over het volledige hypotheekbedrag. Daar staat tegenover dat u optimaal kunt profiteren van de fiscale aftrekbaarheid.
  • Krediethypotheek
    Een flexibele hypotheek waarbij u alleen rente betaalt over het bedrag dat u opgenomen heeft. U hoeft niet af te lossen, maar het mag wel. Bedragen die u heeft afgelost, kunt u op ieder gewenst moment weer opnemen. U krijgt bij deze hypotheekvorm een PIN-pas en overschrijvingsformulieren, zodat u gemakkelijk over uw geld kunt beschikken. Gebruikt u het opgenomen geld voor een verbouwing of verbetering van uw eigen huis, dan is de rente - onder voorwaarden - aftrekbaar. De hypotheekrente van de Krediethypotheek is variabel en wordt steeds aan de actuele marktrente aangepast.
  • Aflossingsvrije hypotheek
    Bij de aflossingsvrije hypotheek lost u niets af. Uw maandlasten bestaan enkel uit rente. De betaalde rente is maximaal 30 jaar fiscaal aftrekbaar. Na deze 30 jaar blijft u rente betalen, omdat u nog een hypotheekschuld heeft. De hoogte van de aflossingsvrije hypotheek is onder andere afhankelijk van de waarde van uw woning. Deze hypotheek is vooral aanbevolen als u meer bestedingsruimte wilt hebben. U profiteert namelijk van lage maandlasten.
  • Annuïteitenhypotheek
    Bij deze hypotheek betaalt u iedere maand - bij gelijkblijvende rente - een vast bedrag. Een deel van dit bedrag is rente, een deel aflossing. De samenstelling van het maandbedrag verandert wel; in het begin betaalt u meer rente en minder aflossing. U profiteert dus de eerste tijd optimaal van fiscaal voordeel. Naarmate de tijd vordert, neemt dit voordeel af en gaat u meer aflossen. Aan het einde van uw looptijd is uw gehele hypotheekschuld afgelost.
  • Lineaire hypotheek
    De Lineaire hypotheek is een hypotheekvorm waarbij u het hypotheekbedrag in gelijke delen aflost. Doordat de schuld afneemt, neemt de renteverplichting ook af en dalen uw maandlasten. Deze vorm van aflossen is vooral geschikt als de fiscale aftrekmogelijkheden voor u minder interessant zijn.
  • Familie Hypotheek Plan
    Het Familie Hypotheek Plan biedt een oplossing om uw kinderen of kleinkinderen te helpen bij het financieren van een woning. Het kopen van een eigen huis is voor starters (en doorstromers) immers lastig: de prijzen van koopwoningen zijn de afgelopen jaren fors gestegen en het aanbod van betaalbare koopwoningen is schaars. Het Familie Hypotheek Plan maakt het mogelijk om, ook bij een lager inkomen, een hypotheek te krijgen. Bijvoorbeeld door de (eigen) woning van (groot)ouders mee te verbinden in de hypotheek als extra zekerheid of door ouders mee te laten tekenen voor de gekozen hypotheek.

Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
actuele hypotheekrente overzicht: www.rente.tarieven.nl Copyright 2005-2024 Uw Huis en Hypotheek