Onze informatiepagina's
Alles openen Alles sluiten
 
  Alle informatie over huis en hypotheek

Renteherziening

Wanneer u een hypotheek afsluit kiest u voor een bepaalde rentevast periode. De rente die u moet betalen staat in deze periode vast. Tegen de tijd dat de rentevast periode afloopt zult u als kredietnemer een verlengingsvoorstel toegestuurd krijgen van de hypotheekverstrekker. In dit verlengingsvoorstel zal de hypotheekverstrekker een rentevoorstel doen voor een nieuwe rentevast periode, dit wordt renteherziening genoemd.

Hypotheekverstrekkers kunnen op twee verschillende manieren werken, het is mogelijk dat ze gebruik maken van Ć©Ć©n of twee rentetarieven. Wanneer de hypotheekverstrekkers gebruik maken van twee rentetarieven zal er onderscheid gemaakt worden tussen de tarieven voor bestaande klanten en die voor nieuwe klanten. Het is verstandig om bij de keuze van een hypotheekverstrekker hier op te letten.

Wanneer u een verlengingsvoorstel van uw hypotheekverstrekker krijgt is het verstandig om deze te vergelijken met andere mogelijkheden op de hypotheekmarkt. In sommige gevallen is het verstandiger om uw hypotheek over te sluiten waardoor de kosten lager zijn. De meeste hypotheekverstrekkers sturen u pas een maand voor het aflopen van de rentevast periode een verlengingsvoorstel, het is verstandig om al eerder te beginnen met oriƫnteren. De volgende vragen kunnen u hierbij helpen:

  • Welke hypotheek heeft u nu?
  • Wat is de opzegtermijn van deze hypotheek?
  • Past uw huidige hypotheek nog bij uw situatie?
  • Welke andere mogelijke hypotheken passen bij uw situatie?
  • Welke rentetarieven biedt uw geldverstrekker, en wat bieden andere geldverstrekkers?
  • Kan uw hypotheek goedkoper?
  • Wat zijn de hypotheekvoorwaarden bij uw huidige geldverstrekker en bij andere geldverstrekkers?

Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
actuele hypotheekrente overzicht: www.rente.tarieven.nl Copyright 2005-2024 Uw Huis en Hypotheek