Onze informatiepagina's
Alles openen Alles sluiten
 
  Alle informatie over huis en hypotheek

Overbruggingskrediet

Bij de koop van een nieuw huis dient u na t denken over de financiering, in sommige gevallen wordt een deel van het nieuwe huis betaald met het bedrag dat overgehouden wordt bij de verkoop van het oude huis. Maar wat nou als u een nieuw huis hebt gekocht, en uw oude huis nog niet is verkocht? Met een overbruggingskrediet kan het probleem dat ontstaat wanneer u een nieuw huis koopt, terwijl uw oude huis nog niet verkocht is worden opgelost.

Het overbruggingskrediet is een korte aanvullende lening, dit krediet zorgt ervoor dat u uw nieuwe huis normaal kunt betalen. Wanneer u uw oude huis verkoopt kan het overbruggingskrediet direct weer worden afgelost. Zoals bij ieder krediet betaalt u rente over deze extra financiering en in veel gevallen betaalt u ook nog extra kosten als afsluitprovisie en notariskosten. Naast deze kosten moet u er ook rekening mee houden dat de overwaarde van uw oude woning misschien lager zal uitvallen dan verwacht.

Het overbruggingskrediet is een dure lening, wanneer u gebruik maakt van een overbruggingskrediet heeft u immers te maken met 3 leningen/hypotheken. De hypotheek van uw oude woning, het overbruggingskrediet en de hypotheek van uw nieuwe woning. Daar komt bij dat de rente van een overbruggingskrediet vaak hoger ligt dan de rente van een gewone hypotheek. Het is daarom verstandig om eerst uw oude huis te verkopen voordat u een nieuw huis koopt.

Het heeft vaak geen zin om te gaan zoeken naar een geldverstrekker die de gunstigste voorwaarden biedt. Een overbruggingskrediet wordt vaak bij dezelfde geldverstrekker afgesloten als waar ook de hypotheek is afgesloten.


Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
actuele hypotheekrente overzicht: www.rente.tarieven.nl Copyright 2005-2024 Uw Huis en Hypotheek