Onze informatiepagina's
Alles openen Alles sluiten
 
  Alle informatie over huis en hypotheek

Florius

Over Florius
Florius is gespecialiseerd in het verstrekken van hypotheken. Het bedrijf kenmerkt zich door moderne en flexibele hypotheekoplossingen, welke zij aanbiedt tegen gunstige voorwaarden. Ook biedt Florius een scala aan woongerelateerde financiële producten aan, evenals aanvullende levens- en schadeverzekeringen. Bij dit alles koppelt Florius innovatiekracht aan ervaring. Florius werkt via het onafhankelijk intermediair.
Florius wil voor haar klanten onbezorgd wooncomfort realiseren. Dit doen zij vanuit een betrokken, prijsbewuste en betrouwbare benadering. Tevens staat Florius voor kwaliteit. Het bedrijf is zowel ISO 9001- als ITO-gecertificeerd.
Iedereen verdient op maat gesneden hypotheken en woongerelateerde producten. Om dit te realiseren biedt Florius haar klanten - in nauwe samenwerking met onafhankelijke adviseurs - innovatieve financiële oplossingen, aangepast op ieders persoonlijke situatie en wensen.


Florius hypotheekrente
De actuele hypotheekrente tarieven van Florius kunt u vinden op: www.rente-tarieven.nlFlorius hypotheken
 • Bankspaar hypotheek
  De Bankspaar hypotheek bestaat uit een lening en een Spaarrekening Eigen Woning (SEW). Uw maandlasten bestaan uit rente en de inleg in uw spaarrekening. U lost uw hypotheek aan het eind van de looptijd af met het spaartegoed dat u heeft opgebouwd in de spaarrekening. Doordat u tijdens de looptijd niets op de hypotheek aflost, profiteert u van maximaal belastingvoordeel.
  De rente die u op uw maandelijkse inleg ontvangt is gelijk aan de rente die u over uw hypotheek betaald. Hierdoor profiteert u bij de Bankspaar hypotheek van een gegarandeerd eindkapitaal.
  De Bankspaar hypotheek kan, indien gewenst, in combinatie met een overlijdensrisicoverzekering worden afgesloten.
 • Aflossingsvrije hypotheek
  Gedurende de looptijd lost u op deze hypotheek niets af. Uw maandlasten zijn dus enkel uit rente opgebouwd. U profiteert hierdoor van maximale renteaftrek en lage maandlasten. Aan het eind van de looptijd lost u uw hypotheek af, met bijvoorbeeld de opbrengst uit de verkoop van uw woning.
 • Spaarhypotheek
  Met de spaarhypotheek profiteert u van een gegarandeerd eindkapitaal. Zo weet u zeker dat u uw hypotheek aan het eind van de looptijd in zijn geheel kunt aflossen. De spaarhypotheek is opgebouwd uit een lening en een verzekering. Uw maandlasten bestaan uit rente en premie. De premie gebruikt u om te sparen tegen. U spaart tegen een rente die gelijk is aan de rente die u over uw hypotheek betaalt. Omdat u gedurende de looptijd niets op de hypotheek aflost, profiteert u van maximaal belastingvoordeel.
  Een extra voordeel is dat uw hypotheek bij tussentijds overlijden in één keer wordt afgelost.
 • Krediethypotheek
  Met de krediethypotheek kunt u rentevrij een bedrag reserveren dat u later nodig kunt hebben, bijvoorbeeld voor de verbouwing van uw woning. U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Het rentepercentage van de krediethypotheek ligt een stuk lager dan de rente die u normaal over een consumptief krediet betaalt.
  Het is niet verplicht af te lossen op de krediethypotheek, maar het is wel (boetevrij) mogelijk. Afgeloste bedragen zijn later te allen tijde weer opneembaar. U heeft uw droomhuis gevonden. Maar u stelt de verbouwing nog even uit of u heeft besloten dat die nieuwe badkamer best even kan wachten. Met de Krediethypotheek van Florius reserveert u nu een bedrag voor die verbouwing om straks als het nodig is dit in delen op te nemen. Dit is bovendien rentevrij, totdat het verbouwingspotje wordt aangesproken. Als u het geld toch voor iets anders nodig heeft dan kan dat ook. De krediethypotheek kan worden afgesloten in combinatie met RenteVakantie. Met de RenteVakantie betaalt u tijdelijk geen hypotheekrente. Dit kan goed uitkomen als u voor een korte periode extra geld nodig heeft.
 • Vermogensopbouw hypotheek
  De vermogensopbouw hypotheek bestaat uit een lening en een beleggersrekening. Uw maandlasten zijn opgebouwd uit rente en inleg op de beleggersrekening. Uw eindkapitaal kan door te investeren in de beleggersrekening zowel hoger als lager uitvallen dan uw hypotheekschuld.
  Bij Florius heeft u de keuze uit drie vormen van beleggen:

  • Profiel beleggen:
   Afhankelijk van uw beleggingsdoelstellingen en uw risicobereidheid, wordt op voorhand een beleggersprofiel vastgestelde. Hoe meer risico u wilt lopen, hoe hoger uw kansen op meer rendement. Met behulp van een vragenlijst stelt u zelf uw beleggersprofiel vast. De uitkomst van deze vragenlijst wordt vergeleken met uw portefeuille. De resultaten hiervan worden naar u toegestuurd.
  • Beschermd beleggen:
   Uw beleggingen worden ondergebracht bij het solide ABN AMRO Target Click Funds.
  • Vrij beleggen:
   U heeft ook de mogelijkheid zelf uw beleggersportefeuille samen te stellen. Dit is kan gunstig zijn voor klanten die ervaring hebben met beleggen.
 • Levenhypotheek
  De levenhypotheek is een flexibele hypotheekvorm. De hypotheek bestaat uit een lening en een kapitaalverzekering. Uw maandlasten zijn opgebouwd uit rente en premie. De premies worden, deels naar eigen inzicht, belegd. De kapitaalverzekering wordt verpand aan Florius. Uw hypotheekschuld lost u af met het opgebouwde kapitaal uit uw beleggingen. Dit bedrag kan zowel hoger als lager uitvallen dan uw hypotheekschuld.
 • Florius Profijt Hypotheek
  Het grootste voordeel van de Profijt Hypotheek, is het bijbehorende scherpe rente-tarief.
  Florius maakt dit tarief voor u mogelijk door de geldigheidstermijn van uw offerte te beperken. De offertegeldigheidstermijn is de periode tussen het uitbrengen van de hypotheekofferte en het passeren van de hypotheek bij een notaris. Hoe korter deze termijn, hoe lager uw rente. U kunt kiezen uit een geldigheidstermijn van 2, 4 of 12 maanden.
  De Florius Profijt Hypotheek is erg flexibel. Zo kunt u de hypotheek combineren met alle wijzen van aflossen en alle rentevormen die Florius aanbiedt.
  Ook voor oversluiters is deze hypotheek ideaal. Bij het oversluiten van uw hypotheek heeft u meestal genoeg aan een offertegeldigheidstermijn van twee maanden. Hierdoor profiteert u van de scherpst mogelijke rente.
 • Florius Verzilver Hypotheek
  De Florius Verzilver Hypotheek biedt u de mogelijkheid nú te beschikken over de overwaarde die in uw woning zit. Verwezenlijk uw dromen en geniet van het gemak van een stukje extra financiële ruimte.
  Bij de Florius Verzilver Hypotheek neemt u een gedeelte van de overwaarde op. U gaat wél een hypotheeklening aan, maar lost gedurende de looptijd niets af. Ook betaalt u geen rente gedurende de looptijd van de hypotheek. Uw schuld loopt gedurende de looptijd op, doordat de (vaste) rente maandelijks wordt bijgeschreven bij het door u geleende bedrag. U profiteert van de mogelijkheid dit bedrag vrij te besteden.
  De hoogte van het bedrag dat u kunt opnemen is afhankelijk van uw leeftijd en van de waarde van uw woning. Het opnamepercentage stijgt met uw leeftijd. U kunt maximaal 55% van de waarde van uw woning opnemen.
  U lost de hypotheek af wanneer u uw woning verkoopt of bij overlijden. Ook in dit laatste geval wordt de schuld pas afgelost als uw woning is verkocht. Bovendien kunt u tot 30% van uw woning beschermen, bijvoorbeeld voor uw erfgenamen.
 • Hybride hypotheek
  Deze hypotheek bestaat uit een geldlening en een kapitaalverzekering. Uw maandlasten zijn opgebouwd uit rente en premie. De premie kunt u naar eigen inzicht sparen of beleggen. Ook een combinatie hiervan is mogelijk. U profiteert van maximaal fiscaal voordeel en lage maandlasten. Uw hypotheek wordt aan het eind van de looptijd geheel of gedeeltelijk af met het opgebouwde eindkapitaal.
  Bent u op zoek naar een flexibele financiering voor uw (eerste) huis? Dan is de Hybride hypotheek van Florius een uitstekende optie. Deze vorm bestaat uit een geldlening en een kapitaalverzekering. Tijdens de looptijd betaalt u rente en premie. De premies kunt u sparen of beleggen. Of u kiest voor een combinatie van beide. Daarbij profiteert u van lage maandlasten en een maximaal fiscaal voordeel. Op de einddatum lost u de hypotheekschuld geheel of gedeeltelijk af met het eindkapitaal.
  De Hybride Extra biedt u de mogelijkheid een hogere rente over het uw spaardeel te ontvangen dan u aan hypotheekrente betaalt.
 • Annuïteitenhypotheek
  Bij de annuïteitenhypotheek blijven uw maandlasten gedurende de hele looptijd van de hypotheek gelijk. U betaalt maandelijks een bedrag aan rente en aan aflossing. De verhouding hiertussen wijzigt gedurende de looptijd. In het begin betaalt u vooral rente, de laatste jaren voornamelijk aflossing.
 • Overbruggingshypotheek
  Verhuizingen zijn moeilijke perioden waarbij u het financieel niet al te breed heeft. Terwijl uw oude woning nog niet is verkocht, moet u uw nieuwe woning al financieren. De overbruggingshypotheek is speciaal ontwikkeld om deze periode voor u gemakkelijker te maken. De tijdelijke extra lasten worden opgevangen tegen een variabele óf vaste rentevergoeding.

Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
actuele hypotheekrente overzicht: www.rente.tarieven.nl Copyright 2005-2024 Uw Huis en Hypotheek