Onze informatiepagina's
Alles openen Alles sluiten
 
  Alle informatie over huis en hypotheek

CAR-verzekering

Een Construction All Risk-verzekering is een verzekering die u verzekert tegen schade die ontstaat aan uw woning/gebouw tijdens de bouw of verbouwing. Hieronder vallen bijvoorbeeld uitvoeringsfouten, materiaalgebreken en scheurvorming. Een CAR-verzekering is van kracht tijdens de gehele bouwtermijn. Dit is vanaf het moment dat de eerste voorbereidingen voor de bouw beginnen tot op het moment dat de hele bouw klaar is.

U kunt zelf een CAR-verzekering afsluiten maar de aannemer kan dit ook al hebben gedaan, informeer hiernaar voordat u begint met het bouwen of verbouwen. Als uw aannemer zegt een CAR-verzekering te hebben afgesloten vraag dan naar de polis. Hier kunt u zien voor welke rubrieken er dekking is en hoe groot het eigen risico van de aannemer is. Wanneer het eigen risico van de aannemer erg hoog is loopt u alsnog een risico wanneer zich er een calamiteit voordoet. Indien u het niet vertrouwt kunt u advies vragen bij een assurantieadviseur en wellicht zelf een CAR-verzekering afsluiten.

Rubrieken
De CAR-verzekering is een rubriekenverzekering, alleen Rubriek 1 is standaard. De overige rubrieken zijn optioneel.

Rubriek 1: Schade aan het werk zelf
Rubriek 2: Aansprakelijkheid op bouwlocatie t.o.v. derden
Rubriek 3: Bestaande eigendommen opdrachtgever
Rubriek 4: Hulpmateriaal
Rubriek 5: Eigendommen van bouwdirectie en personeel
Rubriek 6: Schade of diefstal tijdens transport
Rubriek 7: Bedrijfsschade (alleen bij aflopende CAR-verzekering, afgesloten door opdrachtgever)
Rubriek 8: Aansprakelijkheid voor bedrijven (alleen voor CAR/AVB-verzekering)

CAR/AVB-verzekering
Voor aannemers in de burger- en utiliteitsbouw (B&U-bouw) bestaat de Construction All Risks-verzekering/Aansprakelijkheid voor Bedrijven (CAR/AVB-verzekering). De aannemer is verantwoordelijk voor alles wat er tijdens de bouw mis kan gaan, tijdens het werk op de bouwplaats, na oplevering en buiten de werkplaats.

Voordat u begint met bouwen of verbouwen is het ook verstandig om uw bouwtekening te controleren op ontwerpfouten. Ontwerpfouten kunnen zorgen voor een grote kostenpost, het is dus van belang dat u een goede bouwtekening heeft. Voor het maken van een kwalitatief goede bouwtekening kunt u hier een tekenaar inschakelen.


Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
actuele hypotheekrente overzicht: www.rente.tarieven.nl Copyright 2005-2024 Uw Huis en Hypotheek