Onze informatiepagina's
Alles openen Alles sluiten
 
  Alle informatie over huis en hypotheek

Postbank

Over de Postbank
De Postbank is een van de grootste financiële instellingen in Nederland met ruim 7,5 miljoen rekeninghouders. De Postbank is oorspronkelijk begonnen als spaarbedrijf onder de vleugels van de overheid, maar is nu een private onderneming binnen de ING Groep, een van de vooraanstaande financiële dienstverleners in de wereld. De Postbank verzorgt meer dan 50% van alle betalingen en Nederland en verwerkt dagelijks gemiddeld 5 miljoen transacties.


Postbank hypotheekrente
De actuele hypotheekrente tarieven van Postbank kunt u vinden op: www.rente-tarieven.nlPostbank Hypotheken
 • VoordeelPlus Hypotheek
  De VoordeelPlus Hypotheek beloond u voor de diensten die u bij de Postbank afneemt. U betaalt slechts 5,0% rente over 10 jaar. De VoordeelPlus Hypotheek is een aflossingsvrije hypotheek.
  Een voorwaarde voor deze hypotheek is dat u uw inkomen op een Girorekening stort. Verder maakt u gebruik van het rentevoordeelpakket en heeft u de mogelijkheid af te zien van enkele hypotheekopties.
  Deze hypotheek wordt afgesloten in combinatie met een verzekering voor arbeidsongeschiktheid of werkeloosheid. Hiervoor doet u een eenmalige storting.
  De offerte voor de VoordeelPlus Hypotheek is 3,5 maand geldig.
 • Starterspakket
  Het starterspakket is ideaal als u uw eerste huis gaat kopen. De Postbank Hypotheekadviseur kan u meer uitleggen over de voordelen van het starterspakket voor uw specifieke situatie. Op deze manier krijgt u gelijk een fikse rentekorting.
 • Krediethypotheek
  Met deze hypotheek kunt u beschikken over de overwaarde van uw woning. Deze kunt u vervolgens gebruiken om nieuwe investeringen te doen. U kunt kosteloos geld opnemen of juist aflossen op uw hypotheek.
  Uw betaalt maandelijks alleen rente over uw hypotheekschuld.
 • Fondsenmix Hypotheek
  De Fondsenmix Hypotheek is een nieuw soort beleggershypotheek. Het is een aflossingsvrije hypotheek en een BeleggersGirorekening waarop u geld inlegt. Middels beleggingen bouwt u een kapitaal op, waarmee u aan het eind van de looptijd uw hypotheek geheel of gedeeltelijk aflost. Doordat u gedurende de looptijd niets aflost, profiteert u van maximale hypotheekrenteaftrek.
 • Maatwerkhypotheek
  Met de Maatwerkhypotheek van de Postbank kiest u zelf of u wilt sparen of beleggen. Een combinatie van beiden is ook mogelijk. Gedurende de looptijd kunt u onbeperkt switchen van beleggen naar sparen. Ook switchen tussen verschillende beleggingsfondsen behoort tot de mogelijkheden van de Maatwerkhypotheek. Tevens bouwt u een kapitaal op binnen een kapitaalverzekering, waarmee u uw hypotheek aan het einde van de looptijd geheel of gedeeltelijk af kunt lossen. Doordat u gedurende de looptijd niets op de hypotheekschuld aflost, profiteert u van maximale renteaftrek. Tot een bepaald maximum kan de uitkering van het opgebouwde kapitaal belastingvrij zijn.
 • Annuïteitenhypotheek
  U betaalt iedere maand een vast bedrag. In het begin bestaat dit bedrag vooral uit rente; u heeft dan immers nog een hoge hypotheekschuld. Na verloop van tijd wordt het rentedeel steeds kleiner en gaat u steeds meer aflossing betalen. Hiermee neemt echter ook uw fiscale voordeel af. Uw maandlasten worden zo berekend dat u aan het eind van de looptijd uw gehele hypotheekschuld heeft afgelost.
 • Aflossingsvrije hypotheek
  Gedurende de looptijd lost u niets af op uw hypotheekschuld. Wel betaalt u maandelijks een bedrag aan rente, waardoor u van maximale renteaftrek profiteert. Aan het eind van de looptijd lost u de hypotheek in één keer af, bijvoorbeeld door de verkoop van uw woning.
  U kunt een geldlening aangaan tot 100% van de executiewaarde van uw woning.
 • Buitenlandhypotheek
  Met de Buitlandhypotheek kunt u een hypotheek aangaan voor een eerste of tweede woning in België, Duitsland of Frankrijk. U heeft hierbij keuze uit alle hypotheekvormen die de Postbank aanbied. Tevens krijgt u ondersteuning bij alle fiscale, juridische en hypothecaire aspecten rondom de aankoop van uw nieuwe woning.
  Koopt u een woning in België- en/of Duitsland, dan kunt u tot 100% van het aankoopbedrag of de bouwkosten lenen voor het eerste huis. In Frankrijk geldt hiervoor een bedrag van 75% van de aankoopbedrag of de bouwkosten.
  Wanneer u belastbaar inkomen in Nederland heeft, is de rente van de eerste woning in het buitenland fiscaal aftrekbaar. Voor een tweede woning in het buitenland geldt dit niet. U kunt dan echter wel de hypotheekschuld aftrekken van het vermogen waarover u vermogensrendementsheffing betaalt.
 • Lineaire hypotheek
  U betaalt maandelijks een vast bedrag aan aflossing. In het begin betaalt u nog veel rente; u heef dan immers een hoge hypotheekschuld. Deze schuld neemt echter snel af, evenals de rente die u betaalt. U heeft hoge aanvangslasten die snel dalen.
  Snelle daling van de restschuld en maandlast.
  U kunt de lineaire hypotheek afsluiten in combinatie met andere hypotheekvormen.

Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
actuele hypotheekrente overzicht: www.rente.tarieven.nl Copyright 2005-2024 Uw Huis en Hypotheek