Onze informatiepagina's
Alles openen Alles sluiten
 
  Alle informatie over huis en hypotheek

DBV Verzekeringen


Over DBV Verzekeringen
In 1989 werd DBV Verzekeringen opgericht en was gevestigd in twee verschillende plaatsen: de Schademaatschappij in Apeldoorn en de Levenmaatschappij in Bennekom.
DBV onderscheidt zich van andere bedrijven door de flexibele combinaties van beleggen een verzekeren. Tevens heeft DBV Verzekeringen een goede prijs-kwaliteitverhouding en een snelle behandeling van offertes. Het bedrijf gelooft in het ontwikkelingen van producten met een hoge kwaliteit en streeft naar een representatief en persoonlijk serviceniveau. Zij wil waarde creëren voor haar stakeholders met financieel aantrekkelijke producten.
DBV Verzekeringen werkt volgens korte, heldere lijnen, persoonlijke dienstverlening en een open karakter. Zij werken daarom samen met professionele intermediairs.
DBV Verzekeringen is onderdeel van SNS REAAL, maar opereert binnen dit bedrijf als zelfstandig verzekeraar onder een eigen naam.


DBV Verzekeringen hypotheekrente
De actuele hypotheekrente tarieven van DBV Verzekeringen kunt u vinden op: www.rente-tarieven.nlDBV hypotheken

 • Spaarhypotheek
  U lost gedurende de looptijd van de hypotheek niets af, maar betaalt alleen de hypotheekrente en een premie voor uw gemengde verzekering. Omdat gedurende de looptijd niet wordt afgelost, profiteert u maximaal van hypotheekrenteaftrek.
  Met de verzekering bouwt u gegarandeerd het af te lossen bedrag op en zorgt u ervoor dat de hypotheek bij overlijden wordt afgelost. Het percentage dat over uw spaarpremie wordt vergoed, is gelijk aan het percentage van de door u betaalde hypotheekrente. Een eventuele verhoging van uw hypotheekrente wordt gedeeltelijk gecompenseerd door een verlaging van de verzekeringspremie. Hierdoor zullen uw maandlasten minder fluctueren.
 • Levenhypotheek op basis van garantie
  U lost gedurende de looptijd van de hypotheek niets af en u betaalt alleen de hypotheekrente en een premie of koopsom voor de aan de hypotheek gekoppelde levensverzekering. Omdat gedurende de looptijd niet wordt afgelost, profiteert u maximaal van de hypotheekrenteaftrek. Met de verzekering bouwt u het aflossingsbedrag op en zorgt u ervoor dat de hypotheek bij overlijden (deels) wordt afgelost.
  De premie van uw verzekering wordt door beleggingsexperts van MeesPierson (Fortis Bank N.V.) belegd. Het door u gewenste eindkapitaal, op basis van een rendement van 3%, wordt door DBV volledig gegarandeerd. Daarnaast ontvangt u extra rendement op basis van de werkelijk behaalde beleggingsresultaten. DBV verkleint de kans op een restschuld door de winst jaarlijks vast te clicken zolang u de polis voortzet. Door deze clickmethode worden uw beleggingsresultaten beschermd en de nadelige gevolgen van een eventuele koersval opgevangen.

 • Levenhypotheek op basis van beleggingen
  U lost gedurende de looptijd van de hypotheek niets af en u betaalt alleen de hypotheekrente en een premie of koopsom voor de aan de hypotheek gekoppelde levensverzekering. Omdat gedurende de looptijd niet wordt afgelost, profiteert u maximaal van de hypotheekrenteaftrek. Met de verzekering bouwt u het aflossingsbedrag op en zorgt u ervoor dat de hypotheek bij overlijden (deels) wordt afgelost.
  U bepaalt zelf in welke fondsen u uw premies laat beleggen of door welke individuele vermogensbeheerder uw koopsom wordt beheerd. De einduitkering is volledig afhankelijk van het behaalde beleggingsresultaat. Het eindkapitaal kan dus hoger of lager uitpakken dan het benodigde aflossingsbedrag.
 • Hybride hypotheek
  De hybride hypotheek combineert de voordelen van de spaarhypotheek en de levenhypotheek op basis van beleggingen. U lost niets af tijdens de looptijd en u betaalt alleen de hypotheekrente en een verzekeringspremie. Omdat gedurende de looptijd niet wordt afgelost, profiteert u maximaal van de hypotheekrenteaftrek.
  Het unieke van de hybride hypotheek is dat u zelf aangeeft of u de premie wilt beleggen (vergelijk een levenhypotheek op basis van beleggingen) of dat u wilt sparen tegen een rente die is gebaseerd op uw hypotheekrente (vergelijk een spaarhypotheek). Om maximaal van deze mogelijkheden te profiteren, kunt u tussentijds switchen van geheel of gedeeltelijk sparen naar beleggen en andersom.
 • Annuïteiten hypotheek
  Gedurende de looptijd betaalt u - bij gelijkblijvende rente - een vast bedrag aan hypotheekrente en aflossing (annuïteit). Daardoor wordt het rentebedrag en daarmee uw fiscale aftrek ieder jaar lager. In het begin bestaan uw maandlasten voornamelijk uit rente, aan het eind voornamelijk uit aflossing. Aan het einde van de looptijd is de volledige hypotheekschuld afgelost.
 • Aflossingsvrije hypotheek
  U lost gedurende de looptijd van uw hypotheek niets af en betaalt alleen de hypotheekrente. Daardoor blijft de rente en daarmee uw fiscale aftrek ieder jaar gelijk. Aan het einde van de looptijd lost u uw hypotheek af uit eigen middelen, uit de verkoop van de woning of met een door u zelf gespaard kapitaal uit een spaar- en/of beleggingsverzekering. De hypotheek kan echter ook blijven doorlopen. De aflossingsvrije hypotheek wordt vaak gesloten in combinatie met een andere hypotheekvorm of als u geen maximale financiering nodig hebt. De maximaal mogelijke aflossingsvrije hypotheek ligt tussen de 75% en 90% van de executiewaarde.

Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
actuele hypotheekrente overzicht: www.rente.tarieven.nl Copyright 2005-2024 Uw Huis en Hypotheek