Onze informatiepagina's
Alles openen Alles sluiten
 
  Alle informatie over huis en hypotheek

Robein

Over Robein
Robein Leven maakt, net zoals Robein Bank, deel uit van de Robein Groep. Al sinds de oprichting in 1981 is Robein Leven een solide en succesvolle levensverzekeringsmaatschappij met een geheel eigen karakter.
De dienstverlening en producten van Robein Leven zijn van hoge kwaliteit en heel herkenbaar: transparant, duidelijk, flexibel én persoonlijk. Kenmerkend is voorts dat Robein zeer kostenbewust opereert. Sinds haar start heeft Robein Leven elk jaar met een gezonde operationele winst afgesloten. Dit is in de verzekeringsbranche vrij uniek. De solide financiële positie spreekt ook uit het feit dat, ondanks de forse koersdalingen van enkele jaren geleden op de effectenbeurzen, de solvabiliteit stabiel en ruim boven de gestelde normen is gebleven.
Robein Leven werkt, evenals alle andere verzekeraars, onder toezicht van De Nederlandsche Bank N.V. (voorheen: de Pensioen- & Verzekeringskamer) en is lid van het Verbond van Verzekeraars. Robein Leven onderschrijft de Code Rendement en Risico.
Ook Robein Bank, een 100% dochteronderneming van Robein Leven, biedt u hoogwaardige en persoonlijke dienstverlening. Naast effectenbemiddeling en kredietverlening, verstrekt Robein Bank hypotheken en introduceert zij regelmatig interessante beleggingsproducten.
Robein Bank N.V. werkt net zoals iedere andere bank onder toezicht van De Nederlandsche Bank N.V. en is geregistreerd bij de Stichting Autoriteit Financiële Markten te Amsterdam.

Robein Groep heeft een afdeling financiële planning om individuele, fiscaal aantrekkelijke totaaloplossingen aan te dragen, afgestemd op de persoonlijke financiële wensen en toekomstplannen van haar cliënten.
De jaaromzet van Robein Groep bedraagt ruim 100 miljoen euro. Het totaal aan toevertrouwde middelen bedraagt ongeveer 650 miljoen euro. Jaarlijks wordt ten minste 1% van de brutowinst geschonken aan de Stichting Children’s Future Fund. Deze stichting steunt kansarme kinderen uit derdewereldlanden met scholing en opleiding. Zo kunnen zij een zelfstandig bestaan opbouwen. De Robein Groep wil mede op deze wijze invulling geven aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid.
Kiezen voor Robein is een keuze voor kwaliteit en soliditeit.


Robein hypotheekrente
De actuele hypotheekrente tarieven van Robein kunt u vinden op: www.rente-tarieven.nlRobein hypotheken
 • Optimaal Hypotheek
  De Robein Optimaal Hypotheek is een aflossingsvrije financiering tot 80% van de executiewaarde. De Optimaal Hypotheek is vooral aantrekkelijk als u een flexibele financiering zoekt en u wilt profiteren van lage maandlasten.
  U bouwt geen vermogen op ter aflossing van uw hypotheek.
  U bent niet verplicht een aanvullende verzekering bij Robein af te sluiten.
 • Index Hypotheek
  De Robein Index Hypotheek is een aflossingsvrije financiering tot maximaal 125% van de executiewaarde. Deze innovatieve hypotheekvorm is in het bijzonder aantrekkelijk als u een zeer lage rente belangrijk vindt en over enig eigen geld beschikt. De Index Hypotheek combineert een hypothecaire lening met een Robein Index Hypotheek Polis. Met deze polis, waarmee u investeert in de AEX- en of Euro 50-index, dekt u de top van de lening én heeft u de mogelijkheid uw vermogen (extra) te laten groeien!
  Tevens kent deze hypotheekvorm bij Robein een rentekorting. Deze is afhankelijk van de omvang van de lening en de hoogte van de eenmalige storting in uw Index Hypotheek Polis.
  Uw rentekorting wordt berekend en gegarandeerd voor 5 jaar. Steeds na 5 jaar wordt uw korting opnieuw voor 5 jaar vastgesteld, mede op basis van de actuele waarde van uw Index Hypotheek Polis. Dus: geen tijdelijke korting, maar blijvend voordeel!
  Ook biedt Robein u rentebedenktijd. In deze tijd kunt u bedenken of u de voorkeur geeft aan een vaste of een variabele rente.
 • Effectenhypotheek
  De Robein Effectenhypotheek is een aflossingsvrije financiering, tot 125% van de executiewaarde. De Effectenhypotheek is in het bijzonder aantrekkelijk indien u toch al beschikt over een effectenportefeuille of eigen geld. Om het deel boven 80% van de executiewaarde af te dekken, brengt u eenmalig een (bestaande) effectenportefeuille onder bij Robein Bank. Zo kunt u bestaand vermogen, in de vorm van een goed gespreide effectenportefeuille, gebruiken om een tophypotheek te verkrijgen zonder renteopslag!
  Bij dalende beurzen hoeft u niet bij te storten. Tevens is de Effectenhypotheek zeef flexibel.
  Bij Robein heeft u een ruime keuze uit beleggingsmogelijkheden: vele tientallen aandelen genoteerd aan Euronext-Amsterdam, aandelen die deel uitmaken van de Euro STOXX 50-index, een groot aantal beleggingsfondsen, (converteerbare) obligaties van gerenommeerde Nederlandse bedrijven of obligatieleningen van de Staat. U kunt ook beleggen in opties, waarmee u extra rendement op uw portefeuille kunt behalen of deze kunt beschermen tegen koersdalingen.
  Voor dit product is een financiële bijsluiter opgesteld met informatie over het product, de kosten en de risico's. Vraag er om en lees hem voordat u het product aanschaft.

Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
actuele hypotheekrente overzicht: www.rente.tarieven.nl Copyright 2005-2024 Uw Huis en Hypotheek