Onze informatiepagina's
Alles openen Alles sluiten
 
  Alle informatie over huis en hypotheek

Het plaatsen van een dakkapel

Wilt u uw woongenot verhogen en de meerwaarde van uw huis verhogen? Dan is een dakkapel wellicht een goede oplossing. Een relatief eenvoudige verbouwing kan uw kamer ruimer en lichter maken. Daarbij kunnen ventilatieroosters de betreffende ruimte voorzien van een permanente aanvoer van frisse lucht.

Hout of kunststof
Wanneer u er over denkt om een dakkapel te laten plaatsen is het verstandig om na te denken over het feit of u een houten of kunststof dakkapel wilt. Beide materialen hebben verschillende voordelen:

Kunststof dakkapel

  • Een kunststof dakkapel gaat naar verwachting meer dan 50 jaar mee.
  • Daarnaast behoeft een kunststof dakkapel weinig onderhoud.
  • Kunststof is een zeer sterk materiaal en door de goede kwaliteit verkleuren de dakkapellen nauwelijks.
  • Tegenwoordig zijn er kunststof dakkapellen te verkrijgen in allerlei kleuren en motieven. U kunt zelfs een kunststof dakkapel kiezen dat bijna niet van hout te onderscheiden is.

Houten dakkapel

  • Een houten dakkapel kan meer sfeer aan uw ruimte geven.
  • Hout is makkelijker te schilderen dan kunststof. Wel dient een houten dakkapel jaarlijks onderhouden te worden.

Vergunning
Het plaatsen van een dakkapel kan niet zomaar, u moet zich aan verschillende regels houden. Bouwwerken moeten passen in hun omgeving en mogen geen gevaar opleveren voor de veiligheid en gezondheid van omwonenden en gebruikers. Vaak is er een omgevingsvergunning nodig maar in een aantal gevallen kunt u vergunningvrij bouwen.

Het hangt het af van de plaats waar de dakkapel komt en van de grootte van het dakkapel of u een vergunning nodig heeft. Daarnaast gelden speciale regels wanneer uw gebouw onder beschermd stadsgezicht valt of een monument is. Wanneer dit het geval is kunt u het beste contact opnemen met uw gemeente. Ook is het verstandig om in goed overleg met uw buren tot een besluit te komen, indien deze een bezwaar indienen tegen het bouwen van een dakkapel mag u zelfs met vergunning niet bouwen.  

Bouwtekening
Wanneer u een vergunning aan moet vragen voor uw dakkapel is het van belang dat u beschikt over een goede bouwtekening. Ook zijn bouwtekeningen belangrijk wanneer u wilt beginnen aan een goed en gestructureerde verbouwing. Een bouwtekening moet aan verschillende eisen voldoen, het zelf maken van zo'n tekening is dan vaak ook een lastige klus. Wilt u een kwalitatief goede bouwtekening, dan kunt u via www.bouwtekening-maken.nl een tekenaar inschakelen.

Offerte aanvragen
Indien u meer informatie of een prijsindicatie wilt over het plaatsen van een dakkapel kunt u gemakkelijk online een offerte aanvragen.


Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
actuele hypotheekrente overzicht: www.rente.tarieven.nl Copyright 2005-2024 Uw Huis en Hypotheek