Onze informatiepagina's
Alles openen Alles sluiten
 
  Alle informatie over huis en hypotheek

Friesland Bank

Over de Friesland Bank
Friesland Bank opende voor het eerst haar deuren in 1913 onder de naam Coöperatieve Zuivelbank. Vanaf de jaren negentig in de vorige eeuw breidt Friesland Bank haar werkgebied uit tot de noordelijke helft van Nederland. Dit resulteerde in een verdere uitbreiding van het kantorennet met nieuwe vestigingen in Alkmaar, Assen, Enschede, Groningen en Zwolle.
Veel bedrijven in de financiële wereld fuseerden en trokken de landsgrenzen over. Friesland Bank is altijd zelfstandig gebleven. En met succes!
Friesland Bank biedt vergelijkbare producten als andere banken maar de aanpak is net even anders. Friesland Bank richt zich niet op een maximale verkoop maar op het creëren van een lange termijn relatie met hun klanten. Friesland Bank is dus anders qua stijl en aandacht. Realistisch, betrokken bij hun relaties en gericht op de lange termijn. Kennelijk bevalt dat hun relaties goed. Want samen met hen heeft Friesland Bank inmiddels de leeftijd van 90 jaar overschreden. Het succes van deze aanpak komt ook tot uiting in de solide groei waarbij de afgelopen jaren zich kenmerken door uitstekende jaarcijfers. Dit wordt nog eens onderstreept door eersteklas creditratings van Moody’s en Fitch.

De voordelen van de Friesland Bank
De Friesland Bank biedt u het Friesland Bank Maatplan. Het Maatplan geeft u maximale flexibiliteit met ruimte voor nieuwe wensen. U weet immers nooit hoe uw financiële plaatje er over tien jaar uitziet. Het Maatplan is toepasbaar op vrijwel alle hypotheekvariaties en combinaties hiervan. Het is een woningfinanciering met genoeg financiële ruimte voor andere uitgaven. U heeft als het ware een krediet op uw hypotheek.


Friesland Bank hypotheekrente
De actuele hypotheekrente tarieven van Friesland Bank kunt u vinden op: www.rente-tarieven.nlFriesland Bank hypotheken

 • Friesland Bank Maatplan
  Uw huidige situatie kent u. Maar hoe uw financiële plaatje er over 10 jaar uitziet, is nooit helemaal te voorspellen. Om er zeker van te zijn dat u uw woonlasten ook dan kunt opbrengen, heeft Friesland Bank het Friesland Bank Maatplan ontwikkeld.
  Het Friesland Bank Maatplan geeft u maximale flexibiliteit met ruimte voor nieuwe wensen. Het Friesland Bank Maatplan is toepasbaar op vrijwel alle hypotheekvariaties en combinaties hiervan (uitgezonderd de GroeiBeleg Hypotheek). Het is een woningfinanciering op maat met genoeg financiële ruimte voor andere uitgaven, zodat u als het ware een krediet heeft op uw hypotheek.
 • ProfijtHypotheek
  Bij de ProfijtHypotheek lost u niet periodiek af, maar betaalt u premie voor een levensverzekering. Die premie bestaat uit een spaardeel en een deel voor het dekken van het overlijdensrisico. De levensverzekering kan worden afgesloten op één of twee levens, de premie voor de tweede verzekerde is doorgaans aanmerkelijk lager dan voor de eerste verzekerde.
  U profiteert bij deze hypotheekvorm van maximaal belastingvoordeel. Tevens is de hypotheek ‘verhuisbaar’.
 • Aflossingsvrije hypotheek
  U lost gedurende de looptijd niets af, maar betaalt wel rente. Aan het einde van de looptijd lost u de schuld af door bijvoorbeeld het huis te verkopen of door weer een nieuwe hypotheek af te sluiten. U profiteert op deze manier van maximale renteaftrek.
 • Gemengd Leven Hypotheek
  Een Gemengd Leven Hypotheek is een hypotheek in combinatie met een levensverzekering. Bij een dergelijk combinatie van Hypotheek en Levensverzekering betaalt u in plaats van de maandelijkse aflossingen, premie voor een levensverzekering.
  Aan het einde van de looptijd - of bij vroegtijdig overlijden- lost u de hypotheek af met de belastingvrije uitkering van de levensverzekering. De verzekeringspremie is niet aftrekbaar maar doordat u niet maandelijks aflost blijft de renteaftrek hoog.
 • BeursHypotheek
  In plaats van periodieke aflossingen spaart u met de BeursHypotheek maandelijks voor de aankoop van effecten. U kunt kiezen uit een groot aantal beursgenoteerde fondsen. U koopt zelf aan en bepaalt dus zelf wanneer en waarin u belegt. Dat betekent maximale vrijheid. U kunt natuurlijk ook beleggen in de fondsen van Friesland Bank. Dat betekent een goede risicospreiding.
  Uit de beleggingen en de daarmee behaalde rendementen lost u aan het eind van de looptijd de hypotheek af. Bovendien kunt u dankzij de BeursHypotheek een aardig eigen vermogen opbouwen. De beleggingsadviseurs van Friesland Bank staan u hierbij graag terzijde.
 • Marge Plus Hypotheek
  Wie een hypotheek afsluit, wil de lasten niet alleen vandaag, maar ook morgen kunnen opbrengen. U wilt met andere woorden zekerheid. Dan kunt u uw rente voor langere tijd vastzetten, bijvoorbeeld voor 10 jaar. Hieraan is echter een relatief hoog rentetarief gekoppeld. Bij de Marge Plus Hypotheek van de Friesland Bank leent u tegen een veel gunstiger tarief. Het aantrekkelijke rentepercentage is inclusief een rentebuffer. Deze beperkt de risico’s op sterk stijgende maandlasten als gevolg van grote renteschommelingen. Om dit mogelijk te maken betaalt u een contractrente. Eens per drie maanden wordt uw contactrente vergeleken met de actuele rentestand. Alleen rentepercentages die buiten uw bandbreedte vallen, worden verrekend en doorgevoerd.
  U heeft de keuze uit drie verschillende bandbreedtes en drie verschillende contractperiodes waarbinnen deze bandbreedte geldt.
  De Marge Plus Hypotheek is te combineren met vrijwel alle aflossingsvormen van Friesland Bank (met uitzondering van de Profijthypotheek).

Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
actuele hypotheekrente overzicht: www.rente.tarieven.nl Copyright 2005-2024 Uw Huis en Hypotheek