Onze informatiepagina's
Alles openen Alles sluiten
 
  Alle informatie over huis en hypotheek

Argenta

Over Argenta
Argenta is een bank- en verzekeringsgroep en is actief in België, Nederland, Luxemburg en Duitsland. De kernbedrijvigheid bestaat uit het aanbieden van spaarrekeningen en het verstrekken van hypotheekleningen aan particulieren.
Argenta Spaarbank biedt haar producten in Nederland aan via het intermediair. Argenta is in Nederland in de eerste plaats actief via franchiseketens en inkoopcombinaties. Cliënten kunnen zich alleen via een adviseur aanmelden. Nadat de intermediair de rekening heeft aangevraagd, verlopen de overige bankactiviteiten wel via het internet.
A
rgenta heeft het beheer en de administratie uitbesteed aan de hypotheekservicers Stater en Quion.
Argenta richt zich op gezinnen en in bijkomende mate op zelfstandigen. Argenta richt zich verder niet op ondernemingen. Argenta werkt samen met een uitgebreid netwerk van – over het algemeen – zelfstandige kantoren.


De voordelen van Argenta
Argenta is ooit bestempeld als 'eigenzinnige groeier'. Deze eigenheid levert voor u als klant de volgende voordelen op:

 • Argenta scoort goed op het gebied van prijsconcurrentie. De producten van Argenta zijn meerdere malen tot 'beste koop' uitgeroepen. Argenta betaald de hoogste rente op aangetrokken gelden en rekent de laagste rente op kredieten. Bovendien is zij het goedkoopst met betrekking tot verzekeringen.
 • De aandeelhouders van Argenta strijken geen dividend op. Hierdoor is het mogelijk elk jaar de gehele winst te investeren in de onderneming. Dit is dan ook precies wat Argenta doet. Er hoeft op deze manier geen prijszetting ingebouwd te worden in de aangeboden producten en diensten.
 • Argenta streeft bij het verstrekken van haar producten naar transparantie, eenvoud en volume.
 • De aandeelhouders streven allen naar verdere groei in onafhankelijkheid.
 • Argenta is zeer winstgevend.
 • Het kredietrisico is zeer klein. Dit is het gevolg van het feit dat Argenta zich toespits op hypotheekleningen, die klein in omvang zijn en voldoende gedekt worden door het pand. Ook de kwetsbaarheid voor recessie en crisis is gering, doordat Argenta geen kredieten aan ondernemingen verstrekt.
 • Argenta investeert vrijwel niets in risicovolle beleggingen.

Argenta hypotheekrente
De actuele hypotheekrente tarieven van Argenta kunt u vinden op: www.rente-tarieven.nl

Argenta hypotheken

 • Aflossingsvrije hypotheek
  Gedurende de looptijd van de aflossingsvrije hypotheek, betaalt u alleen rente. Hierdoor profiteert u van maximale renteaftrek. U lost uw hypotheekschuld aan het eind van de looptijd af, door bijvoorbeeld de verkoop van uw woning of met een zelf opgebouwd kapitaal.

 • Spaarhypotheek
  Gedurende de looptijd lost u niets af op uw hypotheekschuld. Hierdoor profiteert u van maximale renteaftrek. Wel spaart u, zodat u aan het eind van de looptijd de schuld gegarandeerd kunt aflossen.
  Uw premie voor de spaarpolis is opgebouwd uit een overlijdensrisicoverzekering en een deel dat gebruikt wordt om te sparen.

 • Annuïteitenhypotheek
  Gedurende de looptijd betaalt u maandelijks een vast bedrag, opgebouwd uit rente en aflossing. Dit bedrag wordt zo gekozen dat u aan het eind van de looptijd de gehele hypotheekschuld heeft afgelost. In het begin betaalt u verhoudingsgewijs veel rente, uw hypotheekschuld is dan nog hoog. Naar mate de looptijd vordert, gaat u steeds meer aflossing betalen en steeds minder rente.
  Bij aanvang is uw hypotheekrenteaftrek maximaal, maar deze daalt naar mate u meer aflost.

 • Hypotheek met beleggersrekening
  Gedurende de looptijd lost u niets af op uw hypotheekschuld. Dit doet u aan het eind van de looptijd (geheel of gedeeltelijk) met het kapitaal dat u gedurende de looptijd middels beleggen heeft opgebouwd. U belegt doorgaans in aandelenfondsen.
  De hypotheek sluit u af bij Argenta. Argenta werkt samen met verschillende vermogensbeheerders. Deze bieden u de beleggersrekening aan.

 • Levenhypotheek
  Bij een levenhypotheek wordt een levensverzekering gecombineerd met een aflossingsvrije hypotheek. Het verschil met de aflossingsvrije hypotheek, is dat u een kapitaal opbouwt in een levensverzekering. Met dit kapitaal kunt u aan het eind van de looptijd uw hypotheekschuld aflossen. U profiteert van maximale renteaftrek.
  De hypotheek sluit u bij Argenta af. Argenta werkt samen met verschillende levensverzekeraars. Deze verzorgen uw levensverzekering. Middels deze weg bieden wij u de keuze uit verschillende levenhypotheken:
  • Spaarhypotheek
  • Traditionele levenhypotheek
  • Hypotheek met beleggingsverzekering

Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
actuele hypotheekrente overzicht: www.rente.tarieven.nl Copyright 2005-2024 Uw Huis en Hypotheek