Onze informatiepagina's
Alles openen Alles sluiten
 
  Alle informatie over huis en hypotheek

ING Bank

Over ING Bank
ING streeft naar een goede dienstverlening, optimaal gemak en concurrerende tarieven. Haar missie is klanten een toonaangevende dienstverlening aan te bieden bij toekomstige financiƫle keuzes.
De ING werkt volgens bepaalde gedragscodes om professioneel en integer werk te garanderen. Dit worden ook wel ING Business Principles genoemd. Deze beschrijven de kernwaarden waar ING zich aan houdt. De regels zijn op alle ING-medewerkers wereldwijd van toepassing.
De ING Business Principles werden in 1999 ingevoerd en zijn eind 2009 aangepast. De Business Principles zijn nu ook onderdeel van het Banken Code project. Ze zijn wereldwijd voor alle medewerkers van ING van toepassing. De ING Business Principles zijn:

 • Handelen met integriteit
 • Open en helder zijn
 • Elkaar respecteren
 • Duurzame ontwikkelingen stimuleren en mensenrechten respecteren

ING Bank hypotheekrente
De actuele hypotheekrente tarieven van ING Bank kunt u vinden op: www.rente-tarieven.nlING Bank Hypotheken
 • Annuïteitenhypotheek
  Bij deze hypotheekvorm betaalt u iedere maand en vast bedrag. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing. U profiteert bij de annuïteitenhypotheek van lagere maandlasten in de eerste jaren.
 • Lineaire hypotheek
  Uw bruto maandlasten zijn opgebouwd uit aflossing en uit rente. Doordat u iedere maand een gelijk bedrag aan aflossing betaald wordt uw schuld geleidelijk kleiner. Uw lasten in de toekomst worden dus lager.
 • Aflossingsvrije hypotheek
  Bij de aflossingsvrije hypotheek lost u gedurende de looptijd geen schulden af. U betaalt dus alleen rente. Deze kunt u onder bepaalde voorwaarden aftrekken. U betaalt de hypotheekschulden aan het einde van de looptijd of bij eerdere beƫindiging. Hierdoor heeft u gedurende de looptijd lage maandlasten.
 • Flexibel Groeien
  Flexibel Groeien is een combinatie van een aflossingsvrije lening en een kapitaalverzekering. Hiermee wordt belastingvrij vermogen opgebouwd. U betaalt een maandelijkse premie voor de kapitaalverzekering. Door deze premie te beleggen bouwt u vermogen op. Ook kunt u ervoor kiezen te sparen met een vaste rente. Deze is gelijk aan de hypotheekrente die u betaalt in het Hypotheekrente Fonds. Wanneer u hiervoor kiest bent u er zeker van dat u uw hypotheekschuld kunt aflossen. Er bestaat de mogelijkheid gedurende de looptijd te wisselen tussen sparen en beleggen.
 • Vermogensplanning
  Met de vermogensplanning financiert u de aanschaf van uw woning en bouwt u tegelijkertijd vermogen op. Met dit vermogen kunt u later (een deel van) uw hypotheekschuld aflossen. U kunt hierbij zelf kiezen hoeveel risico u wilt nemen. Bent u bereid meer risico te nemen, dan profiteert u van een hoger rendement. U kunt gedurende de looptijd kosteloos wisselen tussen sparen en beleggen. Ook kunt u tussentijds contant geld opnemen van de overwaarde in uw beleggingsportefeuille.
  U heeft bij de vermogensplanning keuze uit drie varianten:

  • Vermogensplanning met beleggen;
   Bij deze hypotheekvariant bouwt u vermogen op door een eenmalige en/of maandelijkse inleg in een of meer beleggingspakketten, desgewenst gecombineerd met een eenmalige inleg in ING Garantiebiljetten.
  • Vermogensplanning met extra lenen om te beleggen;
   Bij deze variant bestaat de hypotheek uit een woonlening en een beleggingslening. Met de beleggingslening financiert u de eenmalige inleg in een of meer beleggingspakketten, desgewenst gecombineerd met ING Garantiebiljetten.
  • Vermogensplanning met sparen en beleggen;
   Bij deze variant bouwt u vermogen op door een eenmalige en/of maandelijkse inleg in een gecombineerde spaar- en beleggingsrekening. Voor het beleggingsdeel kunt u kiezen uit de ING Bank Dynamic Mix Funds. In onzekere beurstijden kunt u het opgebouwde vermogen kosteloos overhevelen naar het veilige spaardeel.
Verder biedt de ING Bank u ING Garantiebiljetten. Belegt u hierin, dan garanderen wij u volledige garantie van uw inleg.

Een adviseur van de ING Bank stelt samen met u aan de hand van een zorgvuldig samengestelde vragenlijst uw persoonlijke beleggingsprofiel vast. U kunt kiezen uit verschillende beleggingspakketten om uw vermogen mee op te bouwen. Deze worden afgestemd op uw persoonlijke beleggingsprofiel en sluiten dus optimaal aan op uw wensen ten aanzien van rendement en risico.
Sparen
Doordat u niet aflost gedurende de looptijd, profiteert u van maximale renteaftrek. U bouwt tegelijkertijd een kapitaal op via een levensverzekering, waarmee u op de einddatum van uw hypotheek geheel of gedeeltelijk kunt aflossen. Uw bruto maandlasten bestaan uit rente en premie voor de spaarverzekering. Bij deze vorm is een overlijdensrisicodekking ingebouwd.
Legt u extra geld in, dan profiteert u van lagere maandlasten.


Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
actuele hypotheekrente overzicht: www.rente.tarieven.nl Copyright 2005-2024 Uw Huis en Hypotheek