Onze informatiepagina's
Alles openen Alles sluiten
 
  Alle informatie over huis en hypotheek

Zelf verhuizen of verhuisbedrijf?

U kunt er voor kiezen uw verhuizing geheel zelf in de hand te nemen, of u kunt een deel van de verhuizing uitbesteden aan een verhuisbedrijf. Hieronder leest u de voor- en nadelen van beide opties.

Zelf verhuizen
Het grootse voordeel van zelf verhuizen, is dat u er vanzelfsprekend veel geld mee kunt besparen. Bovendien kunt u alles in uw eigen tempo uitvoeren. Het grootste nadeel is dat uw spullen tijdens de verhuizing niet verzekerd zijn.

Gaat u de verhuizing zelf regelen, dan zijn er een aantal voorbereidingen die u moet treffen:

 • Vervoer
  Voor het overhuizen is een busje of aanhanger noodzakelijk. Ook heeft u de optie een verhuiscontainer te huren. Dit is iets duurder, maar het overhuizen gaat hierdoor wel sneller. U pakt de verhuiscontainer zelf vol en een verhuismaatschappij brengt uw goederen vervolgens naar uw nieuwe woning.

 • Verhuisdozen
  Om uw spullen georganiseerd over te kunnen huizen, zijn verhuisdozen een goed hulpmiddel. Een andere mogelijkheid is het halen van dozen bij een supermarkt. Deze zijn vaak gratis, maar meestal minder stevig. Verder kan het handig zijn een steekwagen te regelen om al uw spullen van uw woning in de verhuiswagen/aanhanger te krijgen.

 • Verzekering
  Het is raadzaam uw verzekeringsadviseur te informeren over uw verhuizing. Hij kan u vertellen hoe eventuele schade aan uw goederen vergoed wordt.

Een verhuisbedrijf inhuren
Het inhuren van een verhuisbedrijf brengt weliswaar meer kosten met zich mee dan zelf verhuizen, maar kan u veel zorgen uit handen nemen. Zij vervoeren uw goederen op een professionele manier, waardoor de kans op schade afneemt.

Bij een Erkende Verhuizer kunt u zelf aangeven welk deel van de verhuizing u uit handen wilt geven. Zo kunt u ervoor kiezen alleen het inpakken van groot meubilair door een verhuisbedrijf te laten doen.

Ook de tijdelijke opslag van uw goederen kan geregeld worden door een verhuisbedrijf. Dit kan van pas komen wanneer uw oude woning al verkocht is en uw nieuwe woning nog niet bewoonbaar is.

Voor eventuele geschillen met uw verhuisbedrijf kunt u terecht bij de Geschillencommissie Verhuizen.

Tips bij het maken van een keuze 

 • Wanneer de afstand tussen de oude en nieuwe woning relatief lang is, u veel grote spullen en complexe zaken hebt is het verstandig om een Erkende Verhuizer in te schakelen. Daarnaast weet u in dat geval zeker dat uw inboedel verzekerd is tegen schade.

 • Is de afstand tussen uw oude en nieuwe woning relatief kort, uw inboedel klein en wilt u besparen op de verhuiskosten? Dan kunt u er het beste voor kiezen om de verhuizing zelf te organiseren. Hierbij is het in eerste instantie belangrijk dat u goede en stevige verhuisdozen koopt of huurt en dat u tijdig transport regelt. Komen vrienden u helpen en heeft u een busje nodig? Regel dit dan tijdig.

 • Wilt u toch op de kosten besparen maar ziet u het niet zitten om de hele verhuizing zelf te regelen? Dan kunnen de Erkende Verhuizers ook een deel uit handen nemen. Zo is het mogelijk om een verhuisbedrijf in te schakelen voor het vervoer van de inboedel en zelf alles in te pakken.

 • Een UTS verhuisbedrijf biedt u de service om alles uit handen te nemen. Van klusjesman tot eindschoonmaak aan alles wordt gedacht. Alle UTS verhuisbedrijven zijn gecertificeerd als Erkende Verhuizers. Wanneer u een UTS verhuisbedrijf inschakelt kunt u op de dag van de verhuizing de buurt nog eens bekijken of alvast kennismaken met uw nieuwe buren.


Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
actuele hypotheekrente overzicht: www.rente.tarieven.nl Copyright 2005-2024 Uw Huis en Hypotheek