Onze informatiepagina's
Alles openen Alles sluiten
 
  Alle informatie over huis en hypotheek

Aansprakelijkheidsverzekering

Een Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren (AVP) heeft u nodig om uw aansprakelijkheid voor de hieronder genoemde gebeurtenissen te dekken:
  • Schade aan personen: letsel of aantasting van de gezondheid al dan niet met de dood tot gevolg en de daaruit voortvloeiende schade.

  • Schade aan zaken: beschadiging, vernietiging of vermissing van zaken en de daaruit voortvloeiende schade.

Een aansprakelijkheidsverzekering is geen verplichte verzekering maar wanneer u geen AVP heeft, en verantwoordelijk bent voor schade, zal u dat uit eigen zak moeten betalen. Ook letsel dat niet met opzet is veroorzaakt zal betaald moeten worden. De schadebedragen kunnen – ook na een klein ongelukje – hoog oplopen.

Wanneer u beschikt over een AVP bent u over het algemeen verzekerd voor een bedrag van rond de €500.000 per gebeurtenis. Wanneer u een hoger verzekerd bedrag wilt, zal er een toeslag op de premie worden gevraagd.

Meeverzekeren
Vaak krijgt u bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering de keuze of u meerdere personen wilt meeverzekeren. Zo kunt u bijvoorbeeld ook andere inwonende familieleden op de polis meeverzekeren. De premie voor de AVP is mede afhankelijk van de gezinssamenstelling, een gezin betaalt meer premie dan een alleenstaande. Wanneer u voor een eigen risico kiest zal de gevraagde premie lager zijn.
Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
actuele hypotheekrente overzicht: www.rente.tarieven.nl Copyright 2005-2024 Uw Huis en Hypotheek