Onze informatiepagina's
Alles openen Alles sluiten
 
  Alle informatie over huis en hypotheek

Bouwfonds

Over Bouwfonds
Bouwfonds Hypotheken is de grootste gespecialiseerde hypotheekverstrekker van Nederland. Een professionele dienstverlener die uw belangen niet alleen in woord, maar ook in uitvoering voorop heeft staan. U vindt bij Bouwfonds moderne en flexibele woninghypotheken met zeer goede voorwaarden. Ontwikkeld om bij te dragen aan uw financiële onafhankelijkheid.
De sterke positie dankt Bouwfonds aan zo’n zestig jaar ervaring, een intensieve samenwerking met ruim 1.700 onafhankelijke hypotheekadviseurs, aan de voortdurende ontwikkeling en vernieuwing van hypotheekproducten en aan de betrokkenheid bij hun klanten. Die betrokkenheid blijkt ook uit het Noodfonds, dat klanten in speciale gevallen onder voorwaarden ondersteunt als ze buiten hun schuld in financiële moeilijkheden zitten.
Voor zijn dienstverlening is Bouwfonds Hypotheken ISO 9001-gecertificeerd. Tevens is Bouwfonds Hypotheken geregistreerd als bank- en effecteninstelling in het Wte-register bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Bouwfonds hypotheken

 • Hybride hypotheek
  De Hybride Hypotheek is ideaal voor u als u lage lasten, zekerheid en optimale flexibiliteit wenst.
  De hybride hypotheek van Bouwfonds heeft de volgende voordelen:

  • Renteaftrek is maximaal doordat u gedurende de looptijd niet aflost;

  • Keuze voor hoog gegarandeerd rendement;

  • Keuze tussen sparen en beleggen;

  • Ruime keuze uit rentevaste perioden voor de leningrente en de spaarrente;

  • Extra zekerheid mogelijk met aanvullende verzekeringen en Nationale Hypotheek Garantie;

  De Hybride Hypotheek bestaat uit een geldlening met een daaraan gekoppelde kapitaalverzekering. Voor de belegging   van uw premies kunt u kiezen voor sparen, beleggen of een combinatie daarvan. Op de einddatum lost u met het eindkapitaal de hypotheekschuld geheel of gedeeltelijk af. Gedurende de hele looptijd
  profiteert u van maximaal belastingvoordeel.

 • Aflossingsvrije hypotheek
  De aflossingsvrije hypotheek is ideaal voor u als u lage maandlasten wenst. Gedurende de looptijd betaalt u alleen rente. U heeft dus permanent lagere maandlasten en het maximale fiscale voordeel. Aan het einde van de looptijd lost u de hypotheek af door verkoop van het huis of uit ander vermogen.

 • Spaarhypotheek
  De spaarhypotheek is ideaal voor u als u zekerheid wenst. De Spaarhypotheek bestaat uit een geldlening en een verzekering. Uw maandlast wordt gevormd door rente en premie. Aan het eind van de looptijd kunt u de hypotheek in één keer aflossen met de uitkering uit de verzekering. Omdat u een vastgestelde rente vergoedt krijgt over uw gespaarde kapitaal, is het uit te keren bedrag gegarandeerd. De verzekering zorgt er ook voor dat bij tussentijds overlijden de schuld in één keer kan worden afgelost.

 • Levenhypotheek
  De levenhypotheek is ideaal voor u als u in zekere mate zelf wilt bepalen hoe de premies van de levensverzekering worden belegd.
  De Levenhypotheek bestaat net als de spaarhypotheek uit een geldlening en een verzekering. Uw maandlast wordt gevormd door rente en premie. Omdat de premies worden belegd, staat het eindbedrag niet vooraf vast. Op de einddatum kan dat dus méér zijn dan de hypotheekschuld, maar ook minder. U profteert van de volgende voordelen:
   

  • Renteaftrek is maximaal doordat u gedurende de looptijd niet aflost

  • Afhankelijk van het rendement is een hoger eindkapitaal mogelijk

  • U kunt in zekere mate zelf bepalen hoe de premies van de gemengde levensverzekering worden belegd

  • U kiest zelf de maatschappij waar u de verzekering afsluit

 • Beleggershypotheek
  De Beleggershypotheek is ideaal voor u als u meer risico wilt nemen in vermogensopbouw op langere termijn.
  De Beleggershypotheek bestaat uit een geldlening en een beleggersrekening, waarop u vermogen opbouwt. Daarmee lost u aan het eind van de looptijd uw hypotheekschuld af. Uw maandlast bestaat uit rente en uw beleggingen. Gedurende de hele looptijd heeft u het maximale belastingvoordeel. Bouwfonds Hypotheken biedt twee vormen aan: de BeleggersKeuze Hypotheek en de BeleggersSelect Hypotheek.
  Uw voordelen:

  • Renteaftrek is maximaal doordat u gedurende de looptijd niet aflost;

  • Bij een gunstig beleggingsrendement* is een hoger eindkapitaal mogelijk;

 • Annuïteitenhypotheek
  De annuïteitenhypotheek is ideaal voor u als u wilt beginnen met lage nettolasten en de zekerheid van volledige aflossing nastreeft.
  Aflossing en rente worden zo berekend, dat u de gehele looptijd (bij gelijkblijvende rente) hetzelfde bruto maandbedrag betaalt. De eerste jaren bestaat dit bedrag vooral uit rente. Hierdoor profiteert u van een maximale renteaftrek. De laatste jaren bestaat het bedrag hoofdzakelijk uit aflossing. Het grootste fiscale voordeel heeft u dus aan het begin.

 • Vermogensopbouw Hypotheek
  De Vermogensopbouw Hypotheek is ideaal voor u als u meer risico wilt nemen in vermogensopbouw op langere termijn.
  De Vermogensopbouwhypotheek bestaat uit een geldlening en een beleggersrekening, waarop u vermogen opbouwt. Daarmee lost u aan het einde van de looptijd uw hypotheekschuld geheel of gedeeltelijk af. Uw maandlast bestaat uit rente en uw inleg op de beleggersrekening. Bij een gunstig beleggingsrendement is een hoger eindkapitaal mogelijk*. Bij een minder gunstig beleggingsrendement is een lager eindkapitaal mogelijk. Door Bouwfonds Hypotheken wordt u actief op de hoogte gehouden over uw opgebouwde vermogen. Doordat u gedurende de looptijd van de hypotheek niets op uw schuld aflost, profiteert u van maximale renteaftrek.
  Standaard biedt Bouwfonds Hypotheken de mogelijkheid om te beleggen op basis van een vooraf bepaald profiel (profiel beleggen). Daarnaast behoren beschermd beleggen en vrij beleggen ook tot de mogelijkheden.

 • Bouwfonds Start Plan
  Wie als starter een huis wil kopen, heeft het niet gemakkelijk. De huizenprijzen zijn de laatste jaren immers enorm gestegen. Het Bouwfonds Start Plan biedt starters de keuze uit twee verschillende mogelijkheden om een eerste woning beter bereikbaar te maken.  
  De eerste mogelijkheid is om ouders te laten meetekenen voor een hypotheek van Bouwfonds Hypotheken. De ouders worden daarmee hoofdelijk aansprakelijk en staan dus garant voor de hypotheek. De andere mogelijkheid is de hypotheek te combineren met een Starterslening van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn).
  Verder profiteert u nog van de volgende voordelen: 

  • U heeft de mogelijkheid om tot 25% meer te lenen;

  • Het Start Plan is te combineren met alle hypotheek-, rente- en aflossingsvormen;

  • U heeft de mogelijkheid om zelf de looptijd van uw hypotheek te bepalen;

 • Bouwfonds FaceLift Plan
  Het FaceLift Plan is ideaal voor mensen die hun eigen huis binnenkort een facelift willen geven of die willen snijden in hun maandlasten.
  Het FaceLift Plan is een veilige en verantwoorde hypotheekvorm met een aantrekkelijk lage rente. U komt al in aanmerking voor het FaceLift Plan bij een hele kleine opknapbeurt, zoals nieuw schilderwerk. Belangrijk onderdeel van het Bouwfonds FaceLift Plan is dat u in aanmerking kunt komen voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).  

 


Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
actuele hypotheekrente overzicht: www.rente.tarieven.nl Copyright 2005-2024 Uw Huis en Hypotheek