Onze informatiepagina's
Alles openen Alles sluiten
 
  Alle informatie over huis en hypotheek

WestlandUtrecht

Over WestlandUtrecht
WestlandUtrecht is gespecialiseerd in hypotheken en vermogensvorming. WestlandUtrecht Hypotheekbank N.V., gevestigd te Amsterdam, is in 1969 ontstaan uit een fusie van de Westlandsche Hypotheekbank N.V. en de Utrechtsche Hypotheekbank N.V., beide opgericht aan het eind van de 19e eeuw. Sinds 1982 maakt de bank deel uit van de Nationale-Nederlanden Groep. Vanaf 1991 is de hypotheekbank onderdeel van ING Groep. WestlandUtrecht Hypotheekbank richt zich vanaf 1 september 2002 volledig op de particuliere markt voor woonhuisfinanciering.
WestlandUtrecht levert maatwerk op het gebied van hypotheken en effecten voor particulieren. Zij werkt daarvoor samen met een netwerk van onafhankelijke, specialistische financieel- en hypotheekadviseurs.
WestlandUtrecht hecht veel waarde aan persoonlijke aandacht voor klanten. Zij biedt diensten en producten aan die aansluiten bij individuele leefsituaties.


Westland Utrecht hypotheekrente
De actuele hypotheekrente tarieven van Westland Utrecht kunt u vinden op: www.rente-tarieven.nlWestlandUtrecht Hypotheken
 • SpaarXtra Hypotheek
  Een hoge mate van zekerheid in combinatie met lage lasten; die unieke combinatie is nu mogelijk. Met de SpaarXtra Hypotheek geniet u van de voordelen van lage maandlasten gecombineerd met een hoog, gegarandeerd rendement op uw spaarpolis. Ook profiteert u van optimaal fiscaal voordeel. De SpaarXtra Hypotheek combineert op unieke wijze een geldlening en een kapitaalverzekering (polis). Op de geldlening wordt niet afgelost, u betaalt hiervoor alleen rente. Voor de polis betaalt u maandelijks premie. Deze premie wordt gebruikt om te sparen en om de overlijdensrisicoverzekering te betalen.
  Het belangrijkste kenmerk van de SpaarXtra Hypotheek is, dat u de leningrente en de polisrente onafhankelijk van elkaar kunt kiezen
 • Lage Lasten Hypotheek
  Een Lage Lasten Hypotheek bestaat uit twee delen, een geldlening en een levensverzekering. Over de lening betaalt u hypotheekrente, geen aflossing. Daarnaast betaalt u premie voor de levensverzekering. Het grootste gedeelte van deze premie wordt gespaard.
  Het rentepercentage over het gespaarde bedrag is gelijk aan het hypotheekrentepercentage. Zo bouwt u een spaartegoed op waarmee uw hypotheek aan het eind van de looptijd wordt afgelost. Een klein gedeelte van de premie voor de levensverzekering is bestemd voor de uitkering ingeval de verzekerde overlijdt voordat de hypotheek is afgelost.
  Met de Lage Lasten Hypotheek profiteert u van optimale renteaftrek. Daarnaast is de rentevergoeding over het spaartegoed belastingvrij, indien aan bepaalde fiscale voorwaarden is voldaan.
 • Hypotheek met Levensverzekering
  Bij de hypotheek met levensverzekering kiest u zelf bij welke maatschappij u uw levensverzekering sluit. WestlandUtrecht zorgt voor de geldlening. Ook als u al een levensverzekering heeft is deze mogelijkheid een interessante optie voor u. Op de einddatum wordt de uitkering van de levensverzekering gebruikt voor de aflossing van de geldlening.
 • Balanced Life Hypotheek
  De Balanced Life Hypotheek sluit naadloos op uw persoonlijke wensen en speelt daarbij ook flexibel in op een veranderende marktsituatie. Een hypotheek waarbij u zelf kunt bepalen of u de aflossing van uw hypotheek bij elkaar 'spaart' of bij elkaar 'belegt'. Ook een combinatie is mogelijk. En daarbij heeft u de vrijheid deze op elk gewenst moment aan te passen.
  De Balanced Life Hypotheek combineert op slimme wijze een hypothecaire lening met een op maat gesneden kapitaalverzekering. Een constructie die u tal van voordelen biedt. Doordat u niets aflost op de hypotheek en alleen rente betaalt, profiteert u van optimaal fiscaal voordeel. Tegelijkertijd start u via de kapitaalverzekering met de opbouw van het kapitaal dat u nodig heeft om aan het eind van de looptijd de lening af te lossen. En daarvoor biedt de Balanced Life Hypotheek u vele mogelijkheden.
 • Flexfund Hypotheek
  De Flexfund Hypotheek biedt u een flexibele combinatie van een hypotheek en vermogensopbouw door te beleggen. U beslist zelf waarin u belegt en heeft daarbij een ruime keuze uit beleggingsfondsen van ING en de Postbank.
  Met de Flexfund Hypotheek betaalt u naast de hypotheekrente, maandelijks een bedrag waarmee beleggingsfondsen worden aangekocht. Door deze maandelijkse inleg en het rendement hierop, kunt u de hypotheek aan het einde van de looptijd geheel of gedeeltelijk aflossen. U hoeft bij het afsluiten geen eigen geld in te brengen, daarmee is de Flexfund Hypotheek aantrekkelijk voor wie geen vrij beschikbaar kapitaal heeft. U kunt de Flexfund Hypotheek combineren met andere hypotheekvormen.
 • Vermogens Advies Hypotheek
  Met de Vermogens Advies Hypotheek wordt aandacht besteed aan uw vermogensopbouw. De unieke combinatie van een flexibele hypotheek van WestlandUtrecht en professioneel beleggingsadvies door WestlandUtrecht Effectenbank N.V. garandeert u goede zorg voor uw vermogen.
  De Vermogens Advies Hypotheek kan gecombineerd worden met een van de vier volgende WestlandUtrecht Vermogens Advies producten:

  • Amstfund, voor vermogens vanaf €5.000,-
  • Persoonlijk Effecten Advies, voor vermogens vanaf €125.000, -
  • Renterekening

 • Vermogens Beheer Hypotheek
  Vermogen opbouwen zoals u wilt wonen: volledig naar uw wensen, met de zekerheid van deskundige dienstverleners. Dat vindt u in de Vermogens Beheer Hypotheek van WestlandUtrecht. Een unieke combinatie van een flexibele hypotheek met professioneel effectenbeheer. Continu aandacht voor de opbouw van uw vermogen, voortdurend inspelen op kansen op de beurs.
  U bouwt een effectenportefeuille op, waarmee u aan het einde van de looptijd kunt aflossen op uw lening. Bij aanvang van de lening stort u een bedrag in een effectendepot. Deze storting is de basis van uw effectenportefeuille, die voor u wordt beheerd door specialisten van WestlandUtrecht Effectenbank.
  De Vermogens Beheer Hypotheek kan gecombineerd worden met een van de volgende WestlandUtrecht Vermogens Beheer producten:

  • Expertfund, voor vermogens vanaf € 5.000,-
  • Persoonlijk Effecten Beheer, voor vermogens vanaf € 125.000,-

 • Konstant Hypotheek
  De Konstant Hypotheek van WestlandUtrecht is een aflossingsvrije hypotheek. U betaalt maandelijks alleen rente en geen periodieke aflossing. U lost pas af bij verkoop van de woning. Deze hypotheekvorm is mogelijk bij een netto schuld van minder dan 75% van de executiewaarde van uw woning.
  Om meer bestedingsruimte te creëren, kunt u uw bestaande hypotheek of uw hypotheekvrije huis weer gedeeltelijk belasten met de Konstant Hypotheek. Naast het verhogen van uw hypotheek is het ook mogelijk om een bestaande geldlening in deze hypotheek om te zetten. Het is mogelijk om deze hypotheekvorm te combineren met een overlijdensrisicoverzekering. De Konstant Hypotheek is uitermate geschikt om gesloten te worden met Click-Vast Rente of Euriplus Rente.
 • Annuïteiten hypotheek
  Bij aflossing op basis van annuïteiten wordt aan het begin van de lening weinig afgelost en voornamelijk rente betaald. In de loop van de tijd neemt het aflossingsdeel toe en daalt het rentebedrag evenredig. Dit heeft als gevolg een afnemende fiscale renteaftrek bij een gelijkblijvende bruto maandlast.
 • Lineaire hypotheek
  Bij een hypothecaire geldlening met lineaire aflossing lost u gedurende de looptijd van de lening maandelijks, jaarlijks of per kwartaal een vast bedrag af. Het verloop van de hoofdsom vertoont een lineair patroon. De hoofdsom en de te betalen rentebedragen nemen snel af. Het gevolg daarvan is echter een snelle afname van fiscaal aftrekbare hypotheekrente.Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
actuele hypotheekrente overzicht: www.rente.tarieven.nl Copyright 2005-2024 Uw Huis en Hypotheek