Onze informatiepagina's
Alles openen Alles sluiten
 
  Alle informatie over huis en hypotheek

AEGON

Over Aegon
In de naam AEGON zijn de letters van vijf van de belangrijkste rechtsvoorgangers behouden gebleven: de 'Algemeene Friesche' (1844), de 'Eerste Nederlandsche' (1882), de 'Groot Noordhollandsche' (1845), de 'Olveh' (1879) en de Nillmij (1859). De Algemeene Friesche, de Groot-Noordhollandsche en de Olveh hadden in 1968 AGO gevormd, de 'Nillmij' en de 'Eerste Nederlandsche' waren in 1969 tot ENNIA samengesmolten.

ENNIA en Aegon fuseerde en stelde als doel hogere omzetten te realiseren, kosten te verminderen, verder te internationaliseren en zich een betere positie op de kapitaalmarkt te verschaffen.

Deze vier uitgangspunten zijn altijd de pijlers onder de strategie van AEGON gebleven.

De afgelopen jaren heeft AEGON internationaal sterk aan kracht en betekenis gewonnen. AEGON is actief in Noord-Amerika, Europa en het Verre Oosten.

AEGON wil op een verantwoorde manier omgaan met haar medewerkers, haar klanten en de maatschappij. Daarom besteed AEGON ook aandacht aan haar maatschappelijke rol. Zij vervult huidige behoeften, maar denkt hierbij ook aan de toekomstige generaties. Hieronder verstaat AEGON onder andere het constant aandacht besteden aan het milieu. Het bedrijf staat voor meeleven, vooruit denken en rekening houden met economische en maatschappelijke belangen.

Met haar klanten wil AEGON graag lange termijn relaties opbouwen. Daarom werkt zij aan producten en diensten die de financiële toekomst van klanten verbeteren en verzekeren. De persoonlijke situatie van de klant wordt hierbij voorop gesteld.

AEGON hypotheekrente
De actuele hypotheekrente tarieven van de AEGON kunt u vinden op: www.rente-tarieven.nl


AEGON hypotheken

 • Beleggingshypotheek
  Met de beleggingshypotheek combineert u lenen en beleggen. De hypothecaire lening is gekoppeld aan een beleggingsrekening: de AEGON VermogensRekening. Met het vermogen uit deze belegging betaalt u aan het einde van de looptijd in een keer uw schuld af. AEGON kunt u een lening afsluiten tot maximaal 130% van de executiewaarde. Ook heeft u een ruime keuze uit verschillende hypotheekrentes.
  Komt u in aanmerking voor de Nationale Hypotheek Garantie? Dan biedt AEGON u een korting van maximaal 0,5% op de hypotheekrente.
  U kunt de beleggingshypotheek combineren met een overlijdensrisicoverzekering. Deze wordt in enkele gevallen zelfs verplicht gesteld.

 • Levensloop hypotheek
  Deze hypotheekvorm bestaat uit een hypothecaire lening waarmee u uw woning financiert en een levensverzekering waarmee u de lening later geheel of gedeeltelijk aflost. U betaalt rente over de lening. Voor de levensverzekering betaalt u periodiek een vooraf afgesproken bedrag. Dit bedrag wordt na aftrek van kosten en premie voor de overlijdensdekking voor u belegd in AEGON Fondsen. De afgesproken overlijdensdekking is altijd gegarandeerd. Afhankelijk van de fondsen waarin u wilt beleggen, kan de totale of een gedeelte van de verzekerde uitkering op de einddatum worden gegarandeerd.
  Met de oriëntatierente kunt u uw rente vastzetten vóór een eventuele renteverhoging.
  Met de Levensloop hypotheek van AEGON kunt u tot 130% van de executiewaarde lenen. Tevens bestaat de mogelijkheid een hogere lening af te sluiten of een lagere rente te betalen. Door het 'spaardeel' in de maandelijkse premie te verhogen of een eenmalige storting te doen, kunt u eerder aflossen. Wanneer u niet meer dan 10% van de oorspronkelijke lening aflost, betaalt u geen kosten.

 • Spaarhypotheek
  Deze hypotheek bestaat uit een hypothecaire geldlening en een levensverzekering. Met deze levensverzekering vormt u het vermogen waarmee u aan het einde van de looptijd uw hypotheek aflost. Aan het eind van de looptijd hebt u gegarandeerd het totale hypotheekbedrag bijeen gespaard. Bovendien bent u tijdens de looptijd goed verzekerd door de ingebouwde overlijdensdekking.
  De rente die u ontvangt over de opgebouwde waarde in uw levensverzekering is steeds even hoog als de hypotheekrente die u betaalt. De hypotheekrente blijft gelijk gedurende een door uzelf te kiezen periode; de zogenaamde rentevast periode. Ingeval van een hogere hypotheekrente gaat automatisch de rentevergoeding in uw levensverzekering mee omhoog. AEGON verlaagt daarop de premie voor uw levensverzekering; dit om ervoor te zorgen dat u op de einddatum precies de hypotheeklening bijeen hebt gespaard. Ingeval van een lagere hypotheekrente vindt het omgekeerde plaats. Bij de AEGON spaarhypotheek kunt u lenen tot 130% van de executiewaarde.
  Komt u in aanmerking voor de Nationale Hypotheek Garantie? Dan biedt AEGON u een korting van maximaal 0,5% op de hypotheekrente.

 • Combinatiehypotheek
  De AEGON CombinatieHypotheek biedt u een aantrekkelijke combinatie van garanties en aflosmogelijkheden, met een verscheidenheid in rentecombinaties.
  Binnen de AEGON CombinatieHypotheek vormt de AEGON SpaarHypotheek altijd de basis. Deze basis kunt u aanvullen met de AEGON Aflossingsvrije Hypotheek of de AEGON Annuïteiten Hypotheek of allebei. De verhouding tussen deze hypotheekvormen kunt u zelf bepalen.
  De Combinatiehypotheek bevat een overlijdensdekking.
  U kunt kiezen voor een vaste rente of een oriëntatierente. Bij deze laatste rentevorm kunt u zelf kiezen wanneer u uw rente vast wilt zetten.
  Bij de AEGOM Combinatiehypotheek kunt u lenen tot 130% van de executiewaarde.
  Komt u in aanmerking voor de Nationale Hypotheek Garantie? Dan biedt AEGON u een korting van maximaal 0,5% op de hypotheekrente.

 • Levenhypotheek
  De Levenhypotheek bestaat uit een hypothecaire lening waarmee u uw woning financiert en een levensverzekering waarmee u de lening later geheel of gedeeltelijk aflost. Voor de lening betaalt u rente. Voor de levensverzekering betaalt u periodiek een vooraf afgesproken bedrag. Dit bedrag wordt na aftrek van kosten en premie voor de overlijdensdekking voor u belegd in AEGON Fondsen. De afgesproken overlijdensdekking is altijd gegarandeerd. Afhankelijk van de fondsen waarin u wilt beleggen, kan de totale of een gedeelte van de verzekerde uitkering op de einddatum worden gegarandeerd.
  U heeft de mogelijkheid een hogere geldlening af te sluiten of een lagere hypotheekrente te betalen.
  Bij de AEGON Levenhypotheek kunt u lenen tot maximaal 130% van de executiewaarde.
  U kunt kiezen voor een vaste rente of een oriëntatierente. Bij deze laatste rentevorm kunt u zelf kiezen wanneer u uw rente vast wilt zetten. Tevens kunt u per leningdeel een ander rentetype kiezen.

Het kan voorkomen dat u in de toekomst uw lening wilt verhogen. U spreekt bij het sluiten van uw hypotheek af dat u later op een voordelige wijze een extra bedrag kunt lenen.

Beleggen bij AEGON
U kunt beleggen in het AEGON Mix Fund, AEGON Garantie Click 95 Fund, AEGON IndexPlus Fund, AEGON Rente Fund en het AEGON Deposito Fund.

U bepaalt hoe de door u betaalde premie wordt verdeeld over de verschillende fondsen. AEGON heeft een aantal fondsen met bijzondere garantiemogelijkheden. Zo heeft het AEGON Garantie Click 95 Fund een ‘ingebouwde koersbescherming’. Het AEGON Mix Fund biedt garantiemogelijkheden aan het einde van de looptijd. Het AEGON Deposito Fund kan worden gebruikt als veilig ‘stallingsfonds’. Kiest u voor de Levensloop Hypotheek Rekening dan ´belegt´ u in uw eigen hypotheek. Of u kiest juist voor fondsen met meer risico en een hogere rendementsverwachting, zoals het AEGON Equity Fund en het AEGON Equity Holland Fund. U heeft de mogelijkheid één keer per kalenderjaar gratis van fonds of fondssamenstelling te veranderen.


Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
actuele hypotheekrente overzicht: www.rente.tarieven.nl Copyright 2005-2023 Uw Huis en Hypotheek