Onze informatiepagina's
Alles openen Alles sluiten
 
  Alle informatie over huis en hypotheek

Rabobank

Over de Rabobank
De Rabobank is een Nederlandse bank. De Rabobank is een onderdeel van de Rabobank Groep, naar eigen zeggen de grootste financiële dienstverlener in Nederland, met een groot aantal vestigingen in het buitenland.
De Rabobank probeert zich te profileren als een bank die zich anders gedraagt dan andere banken. In commercials wordt daarom veel aandacht geschonken aan het feit dat het een coöperatieve bank is. Dit houdt in dat de Rabobank uit verschillende regiobanken bestaat, die allen een eigen beleid hebben en een eigen directie heeft. Dit vormt een cluster van banken, de zogenaamde coöperatie.
Ook is de Rabobank betrokken bij haar klanten en bij de maatschappij. Hierdoor is de Rabobank toonaangevend op financieel gebied. Ter verduidelijking hiervan stelt de Rabobank Groep drie merkwaarden:
 • Betrokkenheid
  De Rabobank geeft in ontwikkelingslanden toegang tot betaalbare financiële dienstverlening.
 • Toonaangevend
  De Rabobank is de grootste internetbank van Europa.
 • Dichtbij
  De Rabobank heeft een zichtbare rol in de lokale gemeenschap.
Het doel van de Rabobank is het dienen van de economische belangen van zowel haar klanten als haar leden. De Rabobank werkt volgens de Gedragscode Rabobank Groep.
De Rabobank heeft de ambitie om op financieel gebied de grootste, beste en meest klantgedreven en vernieuwende instelling te zijn in Nederland. Ook internationaal stelt de Rabobank zichzelf doelen: zij wil de beste food & agribank zijn met een sterke aanwezigheid in de belangrijkste food & agrilanden in de wereld. Verder wil de Rabobank uitblinken op het gebied van duurzaam ondernemen en bankieren. Al deze doelen in ambities zijn terug te vinden in het Ambitiestatement Rabobank Groep.

De voordelen van de Rabobank
De website van de Rabobank is toegankelijk en gebruiksvriendelijk. Hierdoor kunt u snel vinden waar u naar op zoek bent. De website heeft hiermee de Usability Award 2006 gewonnen.


Rabobank hypotheekrente
De actuele hypotheekrente tarieven van Rabobank kunt u vinden op: www.rente-tarieven.nlRabobank Hypotheken
 • Aflossingsvrije hypotheek
  Bij de Aflossingsvrije hypotheek lost u uw hypotheek niet af. U betaalt alleen rente over uw hypotheek. Hierdoor heeft u lagere maandlasten. Ook profiteert u maximaal van fiscale renteaftrek.
  U kunt iedere hypotheek (gedeeltelijk) aflossingsvrij kopen, of u kunt gelijk voor een aflossingsvrije hypotheek kiezen.
  Een voorwaarde is dat uw restant hypotheekschuld lager moet zijn dan de verkoopwaarde van de woning bij gedwongen verkoop.
 • Annuïteitenhypotheek
  Bij de Annuïteitenhypotheek lost u uw hypotheek tijdens de looptijd af. U betaalt iedere maand een bedrag, dat bestaat uit rente en aflossing. Dit bedrag blijft de hele looptijd gelijk, behalve als de rente wijzigt.
  In het begin betaalt u veel rente en lost u weinig af. Later is dat omgekeerd. Omdat u de rente kunt aftrekken van de inkomstenbelasting, zijn uw netto maandlasten in het begin het laagste. Ze nemen toe, naarmate u meer aflost en dus minder rente betaalt.
 • Beschermingshypotheek
  Uw eigen huis is u veel waard. U voelt zich thuis en dat wilt u graag zo houden. Ook als u onverwachts te maken krijgt met ziekte of tijdelijk zonder baan komt te zitten. De Rabobank biedt met de Beschermingshypotheek de mogelijkheid dat u bij werkeloosheid of ziekte toch in uw huis kunt blijven wonen.
  De Rabobank Beschermingshypotheek is een spaarhypotheek in combinatie met een verzekering die uw woonlasten vergoedt als u ziek bent of een tijd zonder werk zit. Uw hypotheeklasten worden dan gewoon doorbetaald en u hoeft er niet naar om te kijken. U kunt tot 110% van uw hypotheeklasten verzekeren.
 • Hypotheekkrediet
  U heeft extra geld nodig. Voor een auto of voor de studie van uw kinderen. Of misschien heeft u gewoon wat extra uitgaven. Met het Hypotheekkrediet, gekoppeld aan uw Rabobank Betaalrekening, gebruikt u de waarde in uw woning en kunt u tot een afgesproken limiet vrij opnemen en aflossen. Wanneer en hoeveel u maar wilt.
  Van deze betaalrekening kunt u zoveel en zo vaak opnemen als u wilt. Aflossen mag (boetevrij), het hoeft niet.
  De hoogte van de kredietlimiet is onder meer afhankelijk van de waarde van uw woning. Wanneer u uw woning verkoopt wordt de kredietlimiet op nul gesteld. U lost het krediet af met de middelen uit de verkoopopbrengst.
  Bij een Rabobank Hypotheekkrediet betaalt u géén afsluitprovisie.
 • KeuzePlus Hypotheek
  Wilt u de overwaarde van uw woning benutten? Met de KeuzePlus Hypotheek kan het!
  Het bedrag dat u met de KeuzePlus Hypotheek vrijmaakt kunt u opnemen wanneer en waarvoor u maar wilt. Gebruikt u het opgenomen deel voor aanschaf, onderhoud en verbetering van uw woning (hoofdverblijf) dan is de rente die u betaalt aftrekbaar. Het verdient aanbeveling om desgewenst twee KeuzePlus Hypotheken af te sluiten, één voor de uitgaven voor uw eigen woning (hoofdverblijf) en één voor de overige uitgaven.
  Bij een Rabobank KeuzePlus Hypotheek betaalt u géén afsluitprovisie.

  • Betaalmogelijkheid
   U heeft op uw KeuzePlus Hypotheek een betaalfaciliteit. Dit betekent dat u aankopen direct ten laste van uw KeuzePlus Hypotheek kunt laten komen. Voor het doen van de betalingen ontvangt u een Rabopas of Europas. Op die manier kunt u bijvoorbeeld alle kosten van een verbouwing of verbetering van uw woning direct laten afschrijven van uw KeuzePlus Hypotheek. De rente die u over uw KeuzePlus Hypotheek betaalt, is afhankelijk van het bedrag dat u daadwerkelijk opneemt. Deze rente wordt ten laste van uw Rabo Betaalrekening afgeschreven.
 • LeefOptimaal Hypotheek
  U wilt een ander huis kopen of uw huidige woning verbouwen? En u heeft een eigen vermogen? Stort uw geld dan niet zomaar in een hypotheek, maar kies voor de LeefOptimaal Hypotheek. Vrijheid, flexibiliteit en maximaal fiscaal voordeel.
  De LeefOptimaal Hypotheek is een combinatie van een hypotheek en een belegging. U sluit een maximale hypotheek af en profiteert dus van maximaal hypotheekrenteaftrek. Tegelijkertijd stort u uw eigen vermogen in een beleggingsplan van Robeco, waarmee u kans krijgt op extra rendement.
  U kunt jaarlijks maximaal 6% van uw eigen vermogen vrijblijvend opnemen. Dit geld kunt u vrij besteden. En gaat het goed met uw beleggingen, dan kunt u ook tussentijds een deel van de winst uitgekeerd krijgen.
 • Lineaire hypotheek
  Bij de Lineaire hypotheek lost u uw hypotheek tijdens de looptijd af. U betaalt iedere maand een bedrag, dat bestaat uit aflossing en rente over de hypotheekschuld. Het bedrag dat u aflost blijft de hele looptijd gelijk. Het bedrag aan rente daalt naarmate u meer afgelost heeft. Zo worden uw maandlasten uiteindelijk steeds lager.
 • OpMaat Hypotheek
  Bij de OpMaat Hypotheek lost u gedurende de looptijd uw hypotheek niet af. In plaats daarvan betaalt u premie voor een kapitaalverzekering. Met een deel van deze premie bouwt u een tegoed op, waarmee u de hypotheek aan het einde van de looptijd in één keer kunt aflossen.
  U kunt kiezen of u met de premie wil sparen en/of beleggen. Als u spaart is het tegoed dat u opbouwt gelijk aan uw hypotheek. U bepaalt zelf uw ideale spaar-/beleggingsmix en u kunt deze altijd wijzigen.
  Met een deel van de premie bouwt u een tegoed op. Het andere deel is bestemd voor een overlijdensrisicoverzekering. U bepaalt zelf de hoogte van uw aanvullende overlijdensrisicoverzekering.
  Voor dit product is een financiële bijsluiter opgesteld met informatie over het product, de kosten en de risico's. Lees hem voordat u het product koopt.
 • SpaarZeker Hypotheek
  Bij de SpaarZeker Hypotheek lost u uw hypotheek gedurende de looptijd niet af. In plaats daarvan betaalt u premie voor een kapitaalverzekering. Met een deel van deze premie bouwt u een spaartegoed op waarover u rente ontvangt. Met het opgebouwde tegoed lost u aan het einde van de looptijd uw hypotheek in één keer af. Het andere deel van de premie is bestemd voor een overlijdensrisicoverzekering. Deze keert uit als u onverhoopt vroegtijdig komt te overlijden.
  U heeft optimale zekerheid want u spreekt met de bank een vaste looptijd en een gegarandeerd eindkapitaal af. De rente is het enige dat niet vastligt, want de rentestand kan gedurende de looptijd stijgen of dalen. Daarmee komt uw eindkapitaal trouwens nooit in gevaar. Want als de rente op uw lening omhoog gaat, stijgt de rente over de gespaarde premie mee. U gaat dan automatisch minder premie betalen.
  De SpaarZeker Hypotheek is een flexibele hypotheek.

Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
actuele hypotheekrente overzicht: www.rente.tarieven.nl Copyright 2005-2024 Uw Huis en Hypotheek