Onze informatiepagina's
Alles openen Alles sluiten
 
  Alle informatie over huis en hypotheek

SNS Bank

Over SNS Bank
SNS Bank hoort bij de top 5 van Nederlandse banken. Wij helpen zelfbewuste mensen bij het maken van financiële beslissingen. Via telefoon, internet en in de 170 kantoren staan onze 3.300 medewerkers voor u klaar.
De geschiedenis van SNS Bank gaat terug tot 1817. In dat jaar werd de eerste Nederlandse spaarbank opgericht. Sparen was toen vooral een middel om de zelfredzaamheid van Nederlanders te bevorderen. Die zelfredzaamheid staat ook nu nog centraal bij SNS Bank.
SNS Bank is onderdeel van de SNS REAAL Groep. Een concern zonder beursnotering. Daardoor hebben we alle vrijheid en ruimte om onafhankelijk en flexibel te opereren.


SNS Bank hypotheekrente
De actuele hypotheekrente tarieven van SNS Bank kunt u vinden op: www.rente-tarieven.nlSNS Bank Hypotheken
  Beleggingshypotheek
  Bij andere banken bestaat het verzekeringsdeel van een beleggingshypotheek vaak uit allerlei kostbare toeters en bellen. Bij ons niet. Hierdoor is de premie relatief laag. Hoe laag? Dat rekent de adviseur van SNS Bank of uw hypotheekadviseur u graag voor.
  Op een beleggingshypotheek lost u niet tussentijds af. Hierdoor profiteert u van maximaal fiscaal voordeel. In plaats daarvan koopt u elke maand aandelen in één of meer SNS Huisfondsen. Aan het eind van de looptijd lost u met de waarde van deze aandelen uw lening af. Eventuele beleggingswinst is voor u.
  Behoedzame beleggers kiezen het SNS Garantie Obligatiefonds of het SNS Garantie Mixfonds. Voor dit tweetal garanderen wij op de einddatum van de hypotheek een rendement van 3%. De waarde van de beleggingspolis zal dan in tenminste gelijk zijn aan de hypotheek. Extra winst is voor u.
  Met de SNS Beleggingshypotheek belegt u in één van de tien SNS Huis-fondsen. Tussentijds switchen is mogelijk. Samen met uw adviseur bepaalt u welk fonds het beste bij u past. Klik hier voor een overzicht van deze fondsen.
  De overlijdensrisicoverzekering hoeft niet even groot te zijn als uw hypotheekschuld. Hierdoor kunt u geld besparen.
  U kunt er ook voor kiezen het risico op arbeidsongeschiktheid mee te verzekeren.
  De SNS Beleggingshypotheek belegt in één of meer van de volgende fondsen:
Fondsen
Belegt in

SNS Duurzaam Aandelenfonds

Duurzame Europese aandelen

SNS Euro Aandelenfonds

Grote Europese aandelen

SNS Euro Liquiditeitenfonds

Kortlopende leningen in euro

SNS Euro Mixfonds

Europese aandelen en obligaties

SNS Euro Obligatiefonds

Staats- en bedrijfsobligaties in euro

SNS Euro Vastgoedsfonds

Europese vastgoedbedrijven

SNS Garantie Mixfonds*)

Europese/Amerikaanse aandelen en Europese obligaties en inleggarantie

SNS Garantie Obligatiefonds**)

Euro-obligaties met inleggarantie

SNS Nederlands Aandelenfonds

Grote Nederlandse aandelen

SNS Wereld Aandelefonds

Europa, VS en Azië

*) Portefeuilleverdeling: 15% Amerika Aandelenfonds, 15% Euro Aandelenfonds en 70% Euro Obligatiefonds. Dit fonds heeft dezelfde portefeuille als het Euro Mixfonds
**) Portefeuilleverdeling: gelijk aan het SNS Euro Obligatiefonds

 • Rendementshypotheek
  Met de Rendementshypotheek profiteert u van lage maandlasten. U kunt extra vermogen opbouwen met uw hypotheek. Een voordeel van de Rendementshypotheek, is dat u zelf bepaalt hoeveel risico u wilt lopen. Verder betaalt u geen aankoopkosten, renteopslag of bewaarloon. U profiteert ook van optimale fiscale renteaftrek!
  Met de SNS Rendementhypotheek bespaart u tienduizenden euro's. Vergeleken met de andere banken, en vergeleken met verzekeraars. De SNS Rendementhypotheek is zelfs de voordeligste beleggingshypotheek van Nederland!*

  *Bron: Onderzoek in september 2004 van de financiële vergelijkingssite Independer.nl.
 • SNS Spaarhypotheek Plus
  De Spaarhypotheek Plus is een combinatie van lenen, sparen en verzekeren. U leent geld voor de aankoop van een huis. Over dat bedrag betaalt u rente. Tegelijkertijd sluit u een levensverzekering af waarvoor u premie betaalt. Die premie bestaat uit een spaardeel en een deel om het overlijdensrisico af te dekken. Tijdens de looptijd van de hypotheek lost u niet af, maar spaart u via de levensverzekering exact het bedrag bij elkaar dat nodig is om aan het eind van de looptijd in één keer de hypotheekschuld af te lossen. Over de spaarpot die u met uw spaardelen opbouwt ontvangt u rente. Dit rentepercentage is even hoog als het hypotheekrentepercentage. Indien u voortijdig overlijdt, komt de verzekering tot uitkering en wordt hiermee de lening afgelost.
  U profiteert van maximale fiscale renteaftrek.
  U kunt ervoor kiezen om uw spaarpremies geheel of gedeeltelijk te beleggen in één of meer SNS Beleggingsfondsen. Het rendement over uw spaarpremies kan zo hoger uitvallen dan bij de “normale” rentevergoeding. Het extra rendement kan leiden tot lagere maandlasten.
  Indien u de spaarpremies belegt in één van de SNS Huisfondsen, betaalt u geen aankoop- en beheerkosten. Uw gehele inleg wordt belegd.
 • Aflossingsvrije hypotheek
  Omdat u bij de Aflossingsvrije hypotheek alleen rente betaalt en geen aflossing, levert deze hypotheekvorm bijna altijd de allerlaagste lasten op. Deze vorm wordt vaak gebruikt in combinatie met andere hypotheekvormen. Het nadeel van de Aflossingsvrije hypotheek is dat u hiermee geen vermogen opbouwt.
  Het niet volledig aflossen van de hypotheekschuld biedt fiscale voordelen. Wie al wat langer een eigen huis bezit, weet dat de woning vaak veel meer waard is dan bij de aankoop. Met de Aflossingsvrije hypotheek profiteert u hiervan!
 • Annuïteitenhypotheek
  Gedurende de looptijd van de hypotheek blijft de bruto maandlast gelijk. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing. In het begin betaalt u bijna uitsluitend rente en aan het eind bijna uitsluitend aflossing. Hierdoor neemt de schuld aanvankelijk maar langzaam af. Daar staat tegenover dat de netto lasten in het begin laag zijn. De rente is immers fiscaal aftrekbaar.
  Vanwege de lage aanvangslast wordt deze hypotheekvorm vaak gekozen door mensen die voor de eerste keer een huis kopen.
 • Lineaire hypotheek
  Bij de Lineaire hypotheek betaalt u gedurende de gehele looptijd een vast aflossingsbedrag en rente over de uitstaande schuld. Doordat de schuld steeds kleiner wordt neemt ook de rentelast af. U betaalt daardoor bij elke volgende termijn een iets lager bedrag. Het nadeel is dat de beginlasten relatief hoog zijn.
  De Lineaire hypotheek is in het bijzonder geschikt voor huizenkopers die hun schuld snel willen zien dalen en bovendien de hoge lasten in de beginfase kunnen opbrengen.
 • SNS Extra Ruimte Hypotheek
  Deze is hypotheekvorm uitermate geschikt voor de aankoop of verbetering of het onderhoud van uw woning. Maar met een Extra Ruimte Hypotheek kunt u meer doen.
  Door de speciale constructie beschikt u over een extra kredietmogelijkheid, die u ook voor andere zaken dan uw woning kunt inzetten. En dat zo fiscaal vriendelijk mogelijk.
  Bij de Extra Ruimte Hypotheek wordt de hypotheek gesplitst in een deel voor de eigen woning (deel A) en een deel voor consumptieve uitgaven (deel B). Elk deel heeft een eigen rekeningnummer en een eigen limiet. Aan deel B is een Privérekening gekoppeld. Neemt u geld op voor de verbetering of het onderhoud van de eigen woning, dan wordt de schuld van deel A met dit bedrag verhoogd. Neemt u geld op voor de aanschaf van bijvoorbeeld een nieuwe auto, dan wordt de schuld van deel B met dit bedrag verhoogd.
  Deel B van de hypotheek is bestemd voor consumptieve uitgaven. Zoals gezegd is uw Privérekening aan dit gedeelte gekoppeld. Het voordeel daarvan is dat u tot het maximum van het afgesproken krediet vrij kunt opnemen en aflossen. Zo kunt u altijd over uw geld beschikken.
  De rente van beide delen wordt in mindering gebracht van deel B, ofwel van uw Privérekening. Of die rente fiscaal aftrekbaar is, hangt af van het doel waarvoor u het bedrag heeft opgenomen. Gebruikt u het voor verbetering of onderhoud van uw bestaande huis (als hoofdverblijf), of voor het financieren van een nieuwe woning (als hoofdverblijf), dan wordt de opname bij deel A opgeteld en blijft de rente volledig fiscaal aftrekbaar (binnen de wettelijke termijn van 30 jaar).
  Ook wanneer u het geld voor consumptieve doeleinden gebruikt heeft u voordeel. Uw Privérekening is immers gekoppeld aan uw Extra Ruimte Hypotheek. Daardoor geldt een lager rentepercentage dan bij een normaal krediet. In feite kunt u dus extra goedkoop lenen.
  Hieronder leest u meer specifieke informatie over de Extra Ruimte Hypotheek:

  Het gemak van een volwaardige Privérekening
  Uw Privérekening biedt u alle mogelijkheden die u van een volwaardige privérekening mag verwachten. U kunt uw betalingen gewoon via deze rekening laten lopen. U kunt contant geld opnemen, uw inkomen erop laten storten en u ontvangt wekelijks een rekeningafschrift voor een goed overzicht.

  Zeer lage rente op het consumptieve deel van uw hypotheek
  Normaal gesproken zijn uw Privérekening en hypothecaire lening twee los van elkaar staande bankdiensten. Door de koppeling van het consumptieve gedeelte van de Extra Ruimte Hypotheek aan uw Privérekening betaalt u echter alleen rente over het bedrag dat u rood staat op uw privérekening. Deze rente wordt afgeschreven van deel B.
  Een voorbeeld. U heeft een limiet afgesproken van € 25.000,- voor het consumptieve gedeelte (deel B). Op uw privérekening staat nog een bedrag van € 1.500,-. Bij de Extra Ruimte Hypotheek betaalt u alleen rente over het gesaldeerde bedrag. In dit voorbeeld betaalt u dus rente over een bedrag van € 23.500,-. Bij een andere hypotheekvorm zou u rente betalen over € 25.000,-.

  Overbrugging bij wisselende inkomsten

  Ook als u wisselende inkomsten heeft, is een Extra Ruimte Hypotheek een uitkomst. Want met de kredietfaciliteit kunt u perioden van tijdelijke krapte overbruggen.

  Minimale kosten
  U betaalt geen administratiekosten, deze zijn vervallen. De kosten bedragen 1% afsluitprovisie over de limiet van de SNS Extra Ruimte Hypotheek.

  Hoeveel geld kunt u op deze manier lenen?
  Met de Extra Ruimte Hypotheek kunt u maximaal 75 % van de executiewaarde van uw huis lenen, met een minimum van € 12.500,-. (De executiewaarde is ongeveer 80% van de geschatte opbrengst bij vrije verkoop.)
  Heeft u een hoger hypotheekbedrag nodig? Dat kan ook. U kunt tot maximaal 125% van de executiewaarde lenen als u de Extra Ruimte Hypotheek combineert met een hypotheek met aflossingsvorm van SNS Bank. Onze adviseurs kunnen u hierover meer vertellen

  Variabele rente per maand of kwartaal achteraf
  De rente van de Extra Ruimte Hypotheek is afhankelijk van de ontwikkelingen op de geld- en kapitaalmarkt. Het tarief kan maximaal één maal per maand worden aangepast. U blijft op de hoogte van het renteverloop door tweewekelijkse rekeningafschriften.
  De verrekening van de verschuldigde rente vindt via uw Privérekening plaats, automatisch en achteraf. U kunt kiezen of dit maandelijks of per kwartaal moet gebeuren. Na afloop van het jaar ontvangt u een jaaropgave voor het A-gedeelte. Deze kunt u gebruiken voor uw aangifte inkomstenbelasting.

  De voordelen in het kort
  • De Extra Ruimte Hypotheek is direct gekoppeld aan uw Privérekening.
  • U profiteert van een lagere rente voor het consumptieve gedeelte dan bij een normaal krediet.
  • U kunt de rente fiscaal aftrekken als u de lening gebruikt voor het financieren van uw bestaande of nieuwe woning, of voor verbetering of onderhoud van uw woning.
  • U kunt op elk moment vrij opnemen en kosteloos aflossen.
  • Bij wisselende inkomsten kunt u krappe perioden overbruggen.
  • Geen kosten bij opnamen, noch bij vervroegde of extra aflossingen.
  • Jaarlijks ontvangt u een overzicht met de fiscaal aftrekbare rente over deel A.Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
actuele hypotheekrente overzicht: www.rente.tarieven.nl Copyright 2005-2024 Uw Huis en Hypotheek