Onze informatiepagina's
Alles openen Alles sluiten
 
  Alle informatie over huis en hypotheek

Inboedel taxatie

Inboedeltaxaties zijn vaak noodzakelijk wanneer u een relatie beƫindigd of een erfenis wilt verdelen. Maar ook wanneer u zeker wilt weten dat uw inboedel voor de juiste waarde verzekerd is, is een inboedeltaxatie een aanrader.

Een taxateur zoeken
Wanneer u uw inboedel wilt taxeren is het van belang dat u kiest voor een goede taxateur. Tegenwoordig mag iedereen zich makelaar of taxateur noemen, geldverstrekkers eisen dan ook vaak dat een taxateur vermeld staat in het taxateursregister SCVM of het VastgoedCert. Voor de taxatie van de inboedel gelden niet deze specifieke eisen, toch is het wel verstandig om te kiezen voor een bevoegde taxateur. Bevoegde taxateurs hebben gestudeerd, ervaring en een rationele kijken op antieke, gebruikte en/of nieuwe goederen. Zo weet u zeker dat u uw inboedel op een goede waarde wordt getaxeerd.

Kosten
Veel taxateurs bepalen hun courtage in promilles van het getaxeerde object. Maar tegenwoordig zijn er ook inboedeltaxateurs die een vast bedrag rekenen voor de taxatie van de inboedel. In dit geval weet u zeker dat een taxateur uw objecten niet te hoog taxeert om hier zelf meer aan te verdienen.

Aanvragen
U kunt online heel makkelijk een taxatie aanvragen. Wilt u meer informatie over Erkende Inboedeltaxateurs, kijk dan hier.


Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
actuele hypotheekrente overzicht: www.rente.tarieven.nl Copyright 2005-2024 Uw Huis en Hypotheek