Onze informatiepagina's
Alles openen Alles sluiten
 
  Alle informatie over huis en hypotheek

Serre bouwen

Met de bouw van een serre zorgt u voor extra woonruimte. In de meeste gevallen wordt een serre aan de keuken of woonkamer aangebouwd, het meeste plezier haalt u uit een serre wanneer uw woonkamer en tuin op het zuiden liggen. Een serre op het zuiden is vooral van belang wanneer de serre is gebouwd van veel glas, door de vele zoninval wordt de serre verwarmd. Deze beschikt daarom vaak over een comfortabele temperatuur.

Vergunning nodig?
Voor het bouwen van een Serre is in veel gevallen een omgevingsvergunning nodig. Bij het online omgevingsloket kunt u kijken of u een vergunning nodig hebt. Wanneer u een vergunning aan moet vragen voor het bouwen van een serre dient u bouwtekeningen in te leveren bij de gemeente. Hier vindt u welke bouwtekeningen u nodig hebt voor het aanvragen van een vergunning, daarnaast kunt u direct bouwtekeningen aanvragen.

Materiaalkeuze
De meeste serres zijn gebouwd van aluminium, hout of kunststof. Bij elke materiaalsoort zijn voor- en nadelen te onderscheiden. Een aluminium serre is bijvoorbeeld duurzaam, sterk en vereist relatief weinig onderhoud, maar de isolatie is minder dan die van een houten serre. Ook het schilderen van aluminium is vrijwel onmogelijk. Een houten serre heeft een klassiek uiterlijk, deze materiaalsoort vergt veel onderhoud maar is milieuvriendelijker dan een kunststof of aluminium serre. Wanneer u kiest voor een kunststof serre kiest u voor de meest duurzame oplossing. Deze materiaalsoort is in vrijwel alle kleurstellingen te leveren en vereist relatief weinig onderhoud. Het is wel onmogelijk om de stijl en de kleur van de serre te veranderen.

Financieel
Voordat u begint met het bouwen van een serre dient u te bedenken hoe u de serre gaat financieren. Er zijn verschillende mogelijkheden om geld vrij te krijgen voor het financieren van een nieuwe serre. Denk hierbij aan:

  • Spaargeld opnemen
  • Verhoogde inschrijving hypotheek
  • Tweede hypotheek
  • Persoonlijke lening

De kosten voor het bouwen van een serre verschillen behoorlijk, het is daarom verstandig om meerdere offertes aan te vragen voordat u kiest voor een leverancier van de serre.
Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
actuele hypotheekrente overzicht: www.rente.tarieven.nl Copyright 2005-2022 Uw Huis en Hypotheek