Onze informatiepagina's
Alles openen Alles sluiten
 
  Alle informatie over huis en hypotheek

Het plaatsen van buitenzonwering

Wilt u ‘s zomers lekker genieten op uw terras zonder dat u de zon in uw nek voelt branden? Met buitenzonwering voorkomt u een verbrande nek aan het eind van de dag en kunt u uren spenderen in de buitenlucht.


Soorten buitenzonwering


Voor de keuze uit zonwering zijn er een aantal veelvoorkomende varianten die hieronder voor u worden toegelicht. Daarna komen een aantal A-merken aan bod en leest u wat het plaatsen van buitenzonwering door een specialist kost.  


Uitvalscherm

Een uitvalscherm is een zonnescherm met 2 vaste armen die omlaag gaan als het scherm wordt uitgerold. Een uitvalscherm is verkrijgbaar tot een breedte van 4 meter en is dus geschikt voor grote ramen. Deze buitenzonwering is in allerlei kleuren en patronen verkrijgbaar, waardoor u het zonnescherm helemaal naar wens kunt samenstellen. Door de 2 armen die uitklappen is het niet mogelijk om onder het scherm door te lopen, dit kan wel bij een knikarmscherm.


Knikarmscherm

Een knikarmscherm is de ideale zonwering voor boven uw terras omdat je onder het scherm een vrije doorloop hebt. Een knikarmscherm wordt aan de gevel gemonteerd en door middel van 2 armen uitgerold.  Wanneer het scherm wordt uitegrold maken de armen een kleine horizontale knik. Een knikarmscherm is verkrijgbaar tot een breedte van wel 10 meter en een uitval van 4 meter. Op deze manier zorgt deze zonwering voor schaduw op elk terras. Ook met kleuren en patronen is het eindeloos variëren waardoor het knikarmscherm helemaal naar wens is samen te stellen.


Terrasoverkapping

Staat uw terras niet naast uw huis, maar een stukje verder de tuin in? Dan zorgt een terrasoverkapping voor voldoende schaduw in de zomer. Deze constructie kan losstaand worden neergezet of aan de gevel van uw huis en een aantal pilaren worden gemonteerd. Een terrasoverkapping is bestand tegen extreme weersomstandigheden, hierdoor heeft u er het hele jaar geen omkijken naar en is het eindeloos genieten.


Markies

De markies is een echte klassieker onder de buitenzonweringen en is al jarenlang te zien in het Hollandse straatbeeld. Hoewel u vooral binnenshuis profijt heeft van een aangename temperatuur door de markies, geeft een markies de buitenkant van uw woning ook een sfeervol karakter. Markiezen zijn in alle kleuren en patronen verkrijgbaar.


A-merken buitenzonwering

Voor buitenzonwering zijn er een aantal merken waarmee u gegarandeerd kwaliteit in huis haalt. Weinor, Brustor, Harol, Verano en Velux hebben hun diensten door de jaren heen bewezen en lopen voorop in het ontwikkelen van zonwering op maat. De meeste elektrische zonweringen zijn voorzien van een motor van het merk Somfy. Dit bedrijf ontwerpt elektrische toepassingen voor zonwering en is hierin marktleider.

Buitenzonwering laten plaatsen door een specialist

Door de meeste aanbieders wordt aangeraden buitenzonwering te laten plaatsen door een specialist. Buitenzonwering is over het algemeen zwaar en door de elektrische bediening lastig om in u eentje te monteren. Wanneer u weinig kluservaring heeft en wil gaan voor een mooi en strak resultaat, helpen de zonweringspecialisten u graag uit de brand.


Gemiddeld betaalt u voor de montage van buitenzonwering € 150 per scherm. De prijs voor de montage van een tweede zonwering ligt gemiddeld rond de € 100. Als je meerdere zonweringen tegelijk laat monteren betaal je voor het plaatsen van elke extra zonwering minder dan de montage van de eerste zonwering. Als u twijfelt of u wel de juiste maten heeft gemeten, dan zijn er op het internet veel opmeetinstructies te vinden. Wanneer u er echt niet uitkomt is het in de meeste gevallen mogelijk om de aanbieder te vragen om de maten op te komen meten.   


Op zoek naar een specialist

Weet u welke zonwering het best past bij uw woonsituatie? Dan begint de zoektocht naar de juiste specialist. Door vrijblijvende offertes met de prijzen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, bent u vele malen goedkoper uit. Zo voorkomt u dat u later spijt heeft van een te dure aankoop en kunt u met een gerust hart genieten onder uw zonwering.


Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
actuele hypotheekrente overzicht: www.rente.tarieven.nl Copyright 2005-2022 Uw Huis en Hypotheek